Kırıkkale Üniversitesinde 'Türkiye'nin Dış Politikasında Değerli Yalnızlık Dönemi' konferansı yapıldı. Hukuk Fakültesi Kocatepe Salonu'nda düzenlenen 'Türkiye'nin Dış Politikasında Değerli Yalnızlık Dönemi' konulu konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Ramazan Gözen katıldı.
Toplum düzeni değişiyor
Arap Baharı ve Türk dış politikasının oluşum ve gelişim sürecini anlatan Prof. Dr. Ramazan Gözen 'Değerli yalnızlık' terimi üzerinde durdu. Ortadoğu ülkelerinin yaşadığı sürece değinen Prof. Dr. Ramazan Gözen 2011 yılında başlayan Arap Baharını anlatarak konuşmasına devam etti: 'Ortadoğu'daki toplum düzeni değiştirmek istiyordu. Bu konuda bir muhalefet vardı ve bu muhalefet diktatörler tarafından bastırılıyordu. Ortadoğu diktatörlüklerinin oluşumu biraz içerden diktatörlük biraz da dışardan desteklerle oluşuyordu. Ortadoğu'yu emperyalist ülkeler kurdu. Libya'da atılan emperyalist kıvılcım Arap Baharını bitirdi. ' dedi.
60 tane dostu var
Türkiye'nin yalnızlığı üzerine ise, ' Türk dış politikasına baktığımızda Türkiye tamamıyla yalnız kalmış değil, 60 tane dostu var. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) 2015-2016 geçici üyeliği seçiminde 2011 yılından bu yana 156 oydan 60 oya gelindi. Türkiye'nin bu yalnızlığının sebebi Arap Bahar'ındaki dönüşümlere tepki gösterdiğinin bir sonucudur. Bu yalnızlık Türkiye'nin davranışlarının bir ürünüdür' diyerek konuşmasını tamamladı. Soru cevap bölümüyle devam eden programın sonunda Prof. Dr. Ramazan Gözen'e tatılımlarından dolayı plaket verildi.