Kırıkkale’de Motosiklet Korteji düzenlenecek Kırıkkale’de Motosiklet Korteji düzenlenecek


Geçtiğimiz günlerde Eğitim Sen Genel Merkezine emniyet güçlerinin Kobani´de yaralanan kişilere tedavi uygulandığı iddia edilmesinin üzerine baskın yapmıştı. Bunun üzerine ise Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin´in yaptığı açıklamada sadece Suruç´ta ki olaydın bahseden ve son günlerde çıkan olaylarda şehit olan asker ve polislerimizden hiçbir açıklama almaması kamuoyunda tepkilere yol açarken, akıllara “ŞEHİTLERİMİZDEN nerede?” sorusunu getirdi.

 

SADECE SURUÇ İLE İLGİLİ Mİ?

Suruç´ta yaşanan patlamanın ardından şehit aileleri ile yıkıldığımız günlerde Ankara´da Eğitim Sen Genel Merkezine emniyet güçleri tarafından baskın yapıldı. Kobani´de ki çatışmalarda yaralananlara tedavi yapıldığı gerekçesi yapılan baskında 20 kişi gözaltına alınmıştı. Yapılan baskının ardından Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin yazılı bir basın açıklamaması yaptı. Şahin´in yaptığı açıklamada, son bir haftada vatan toprağı ve bayrağı için canını esirgemeyen Şehitlerimizden bahsetmemesi ve aralarında HDP üyelerinin bulunduğu, hatta iddia üzerine ulusal basında çıkan haberlerde terör örgütü ile bağlantılarının bulunduğu kişilerin hayatını kaybettiği Suruç´ta ki patlamadan bahsetti. Şahin´in yaptığı açıklamaya ise kamuoyundan tepkiler hızla büyüdü.

 

HDP´NİN ADRESİ EĞİTİM SEN´İN ADRESİ

Açıklamanın ardından kamuoyunda hazla büyüyen tepkilerin ardından, akıllara 7 Haziren Genel seçimleri geldi. Kamuoyunda kimsenin tanımadığı üç HDP Milletvekili adayı ile aynı masada oturdukları yönünde haberler yapılmıştı. Haberlerde sadece HDP vekil adayları ile aynı masada oturduklarının haricinde, iddialar üzerine HDP´nin adresi olarak Eğitim Sen Kırıkkale Şubesinin adresi verildiği, HDP vekil adaylarının Kırıkkale´de ki seçim çalışmalarında Eğitim Sen´in yardım edeceği, adayların Kırıkkale´ye geleceği, ardından Kırıkkalelilerin gösterdiği tepki üzerine adayların Kırıkkale´ye gelmesi iptal edilmişti. Yaşanan son olayların ardından ise nelerin yapılacağı kamuoyunda merakla bekleniyor.