ŞARKICI LARA
Çıkardığı şarkılar ile bir dönem Türkiye’yi sallayan şarkıcı Lara, 19 Mart 1979 yılında Kırıkkale’de dünyaya geldi. Ailesi de müzisyen olan Lara, küçük yaşlardan itibaren müziğe heves salmıştır. Kırıkkale Lisesi’nden mezun olduktan sonra şehir dışına çıkan Lara, ilk albümünü 5 Haziran 2003 tarihinde çıkardı. 27 Mayıs 2005 tarihinde ise ‘Adam Gibi Adam’ isimli ikinci albümünü çıkaran Lara, o dönemlerde tüm Türkiye tarafından dinlendi.


SADETTİN SARAN
Kırıkkale’nin bir diğer önemli ismi de İş İnsanı Sadettin Saran. Amerikalı bir annenin ve Kırıkkaleli bir babanın 4 çocuğundan en büyüğü olan Saran, hem iş dünyasında hem de özel hayatında yaptıkları ile bir hayli dikkat çeken bir isim.

Adriana Lima kilolarıyla gündemde! Adriana Lima kilolarıyla gündemde!


CEMİLE CANYURT
Sevilen televizyon programı Çok Güzel Hareketler Bunlar 2’nin kadrosu içerisinde yer alan ve başarılı oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çeken Cemile Canyurt, 15 Mart 1992 yılında Kırıkkale’de dünyaya geldi. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden mezun olan Canyurt, ÇGHB 2 programı ile tüm Türkiye tarafından tanındı.


İKBAL GÜRPINAR
4 Ekim 1969 yılında Kırıkkale’de dünyaya gelen İkbal Gürpınar, sırasıyla Kırıkkale İmam Hatip Ortaokulu, Çankaya Lisesi ve Ankara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerini bitirdi. 1992 yılında Polis Radyosu’nda sunuculuk kariyerine başlayan Gürpınar, ilerleyen süreçte tüm Türkiye tarafından tanınan bir televizyon sunucusu haline geldi.


BARIŞ TELLİ
1989 yılında Kırıkkale’de dünyaya gelen Barış Telli, küçük yaşlarda geçirdiği bir trafik kazası sonucu sağ bacağını kaybetti. Spora henüz ilkokul çağlarında başlayan ve yüksek atlamadan, uzun atlamaya, tekerlekli sandalye tenisinden, ampute futbola kadar sporun birçok dalı ile ilgilenen Barış Telli, hemen her branşta büyük başarılar elde etmiştir. 2015 yılında 32 golle, 2009 ve 2013'ün ardından bir kez daha Ampute Futbol Süper Ligi gol kralı olmuştur. 2017 yılında Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile 50.000 taraftarın önünde Avrupa şampiyonluğunu kazanma gururunu yaşamıştır.

Haber Merkezi