2023 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti’den Kırıkkale’de ikinci sıra milletvekili adayı olan Kırıkkale İş İnsanı E-İmza-TR Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, İYİ Parti’den istifa etti. Kılıç, istifası sonrası yaptığı açıklamada, “Siyasi partiler, liyakata önem vermediği, söylem ve eylemleri ile gelişim ve değişimi hedeflemediği zaman, içinde bulunduğu topluma bir umut ışığı sunamazlar. Bütün söylemleri insanları oyalama ve hamasetten öteye gidemez. Toplumun kendilerine vermiş olduğu krediyi de heba ederler.”

Önal’dan Kırıkkalegücü maçına davet Önal’dan Kırıkkalegücü maçına davet

Siyasette değişme emareleri gözüken bu iklimde, bu değişimin öncüsü olmak ihtimali olan kimselerin ve partinin, gelinen noktada düşündükleri şeyin sadece kendi ve çevresindekilerin ikbali olduğu, maalesef uygulanan politikalar ve tercihlerle apaçık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Kendi hatalarına ‘avukat’ ama başkalarının hatalarına ‘savcı’ kesilen bu siyaset tarzının, toplumun umuduna karşılık verme ihtimali ne yazık ki kalmamıştır. Siyasi tarih, İYİ Parti özelinde, yakalanan toplumsal destek ve rüzgarın nasıl heba edileceğini ders mahiyetinde yazacaktır.”

Bu süreç içinde yegane kazanımım, değişim inancına gönülden inandığımız partinin sade neferleri emektarları olmuştur. Bu anlamda dostluklarımı pek tabidir ki bakidir. İYİ Parti’de görev yaptığım ve aday olduğum süreç içerisinde içten desteklerini benden esirgemeyen partidaşlarıma teşekkürü borç biliyorum. Siyasi hayatıma, söyledikleri ile eylemleri arasında uyum olan, her şekilde milletin umuduna gözü gibi bakacak, en ince hassasiyetiyle devam ettirecek, siyasi süreçlere katkı sunarak devam ettirmek düşüncesindeyim. Bizim kişisel olarak nerede bulunduğumuzun bir kıymeti harbiyesi yoktur aslolan bu milletin yüce menfaatidir. Bu düşüncelerle İYİ Parti üyeliğime son veriyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Haber: Burak Çalışkan