Yakup Demirbilek, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde Kırıkkale’nin Yahşihan İlçesine Bağlı Irmak Köyü Muhtarı seçildi. 663 seçmenin oy kullandığı seçimde oyların 430’unu alarak muhtar olan Demirbilek, köyün belediyelikten düştüğünden bu yana üçüncü muhtarı oldu. Irmak Köyü’nün 1992 yılında belde belediyesi olduğunu ve 2014 yılında nüfusun azalması nedeniyle belediyelikten düştüğünü belirten Muhtar Demirbilek, Irmak Köyü’nü yeniden belde haline getirmek istediğini belirtti.

“NÜFUSUMUZU ARTIRMAK İSTİYORUZ”
Geçmiş dönemlerde Irmak Köyü’nün yenide belde olması için başvuru yapıldığını ve 2 bin nüfusuna ulaşıldığı zaman belde statüsünü yeniden alabileceğini belirten Muhtar Demirbilek, “Nüfusumuzu artırmak istiyoruz, Irmak Köyü’nü yeniden belde haline getirmek istiyoruz. 2 bin nüfusu yeniden sağlarsak, yaptığımız başvurular devreye giriyor ve nüfus sayımı yapıldıktan sonra Irmak Köyü, yeniden belde olabiliyor.” dedi.

“KAYBOLAN BİR KÖY OLMAYALIM”
Başka yerlerde yaşayan Irmaklılara seslenen Muhtar Yakup Demirbilek, “Gerek Ankara’da gerek Kırıkkale2de oturan Irmaklı vatandaşlarımızı köyümüze davet ediyoruz. El birliği ile köyümüzü yeniden belediye statüsüne kavuşturalım. Gelin, kaybolan bir köy olmayalım, var olan bir köy olalım.” dedi.

“BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”
Irmak Köyü vatandaşlarına teşekkür eden, Irmak Köyü Muhtarı Yakup Demirbilek, “Vatandaşlarımıza, verdikleri destek için teşekkür ederiz. Seçimde yanımızda oldular, bize bir fırsat verdiler. Biz de köyümüze en iyi şekilde hizmet ederek, bu fırsatı iyi değerlendireceğiz.” dedi.

Alfa Romeo alınır mı? Alfa Romeo incelemesi! Alfa Romeo alınır mı? Alfa Romeo incelemesi!

Haber: Burak Çalışkan

Irmak Koyu