YETER SÖZ MİLLETİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Aday Adayı Ümit Duman seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin ve yönetimini ziyaret etti. Ziyaretinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelmesi durumunda yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Aday Adayı Duman, ‘Yeter! Söz Milletin’ dedi.

EMEKLİLERİN SİYASETÇİLERDEN BEKLENTİLERİ

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin ise emeklilerin siyasetçilerden beklentilerini dile getirdi. Aytekin beklentisini şu şekilde sıraladı; “Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi olarak şehrimizde yaşayan 50 bin emekli adına sorunlarımızı gündeme getirmek ve çözüm önerilerimizi sunmaktayız”

İNTİBAK SORUNU GERÇEK MANADA ÇÖZÜLEMEMİŞTİR

“İntibak sorunu gerçek manada çözülememiştir.2000 yılı öncesi Emeklilere uygulanan intibak kanunu yeniden ele alınarak 2000 sonrası Emekli olanlara da uygulanması gerekmektedir. Vergi iadesi karşılığı getirilen ek ödeme oranları yüzde 4-5 oranından en az yüzde 10 ek ödeme yapılmalıdır. Emekliden sağlıkta katılım payı alınmamalıdır. Çalıştıkları dönemde uzun zaman sağlık sigortası primi ödeyen Emekliden muayene katılım payı ve ilaç katılım payı alınmamalıdır. Emekliye İLO Sözleşmeleri ve evrensel hukuk gereğince sendika hakkı verilmeli”

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE OLMALIDIR

MKE’nin yazılı sınav sonuçları açıklandı! MKE’nin yazılı sınav sonuçları açıklandı!

“Emekliye verilen yüzdeli zamlardan ziyade seyyanen zam verilmesi daha adil olacaktır. Evi olmayan Emeklilere TOKİ Kanalıyla uzun vadeli düşük taksitli bir projenin derneğimiz tarafından yürütülmekte olup bu projeye siyasilerin ve yetkililerin desteklerinin devamını bekliyoruz. Emekliye bayramda verilecek ikramiyeler asgari ücret seviyesinde olmalıdır. En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalıdır. Sonuç olarak kimse korkmasın emekliye verilen para kuruşu kuruşuna ekonomiye girer Emeklinin ikramiyeyi alıp bankalara yatıracak hali yok” dedi. Haber: Kenan Kuzucu