ZENGİNLİKLERİNİN KAYNAĞI MERAK KONUSU OLDU
Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat ve eşi Engin Polat, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla bir süredir ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyordu. Polat çifti, altın tozlu kahve içtikleri, lüks otomobillere binip, lüks otellerde kaldıkları videoları sosyal medya hesaplarından yayınlıyordu. Yaşanan durum sonrası vatandaşlar, Polat çiftinin bu denli bir zenginliğe nasıl ulaştığını merak etmeye başladı.

Ünlü şarkıcı Lara’dan destek çağrısı Ünlü şarkıcı Lara’dan destek çağrısı

Çiftin aşırı lüks yaşam tarzına yönelik eleştiriler artınca, Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında kara para aklama iddiaları ortaya atıldı. Bu iddialar sonrası açıklama yapan Dilan Polat, “Zengin düşmanları bunlar. Bu ülkede devlet var, devletten büyük değilsiniz siz. Devletini, vatanını seven ülkesine aşık insanlarız. Biz ülkesine döviz sokan insanlarız. Herkes denetleniyor, rahat olun. Sen denetleniyorsan ben yüz denetleniyorum, rahat ol. Sen benim devletimi bu şekilde küçümseyemezsin, devletim herkesi denetler, kurban olduğum devlet. Biz bu devletin vatandaşıyız, buradayız. Hadi bakayım gidin kendinize muhatap bulun bundan sonra" dedi. Polat’ın bu açıklaması sonrası tepkiler daha da çoğaldı.

Daha sonra Polat çiftine yönelik, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlamasından dolayı, çiftin 15 şirketinde arama başlatıldı. Aynı zamanda Dilan Polat ve Engin Polat’ın yakınları dahil olmak üzere birçok kişinin mal varlıklarına el konuldu. Geçtiğimiz günlerde yurt dışına çıkma yasağı getirilen Dilan ve Engin Polat çifti, bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Çiftin kelepçeli şekilde emniyete götürüldüğü dikkat çekti. Dilan ve Engin Polat çiftine ceza verilip verilmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Haber Merkezi