Kırıkkale son ayların en büyük yağmur yağışı dün öğleden önce yaşandı.  Bir anda bastıran yağmur nedeniyle  şehir merkezinde bulunan bir çok işyeri ve evi sular altında kaldı.  Şehir merkezindeki Zafer, Hürriyet ve Cumhuriyet caddelerinin yanı sıra Millet Bulvarı, Sanayi, Gündoğdu ve Yenimahalle semtlerinde sel suları hasara yol açtı. Şehir merkezinde sular altında kalmasıyla birlikte vatandaşlar zor anlar yaşadı.  Sağanak yağmurun aralıksız devam etmesiyle sular altında kalan sokaklar zabıta ve itfaiye ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı. İş yerlerini su basan esnaf ise kendi imkanlarıyla dükkanlarını temizlemeye çalıştı. Sokağın karşısına güçlükle geçen vatandaşlar ise yıllardır aynı sıkıntıyı yaşadıklarını söylediler. Dereye dönen sokaklar belediye işçileri tarafından temizlenmeye çalışıldı. Birçok cadde ve sokakta ise asfaltlar patladı.

YOLLAR TRAFİĞE KAPANDI

Yoğun yağışın ardından bir anda göle dönen Millet Caddesi ve Atatürk Bulvarında araç içerisinde kalanlara Kırıkkale Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından yardım edildi. İtfaiye araçları ile mahsur kaldıkları yerden çıkartıldı. Bir çok araç sahibi kendi imkanları ile araçlarını kurtarma telaşına girdi. Bu yoğun yağış nedeni ile Kırıkkale –Yahşihan ve Kırıkkale Ankara yolu selden dolayı kapandı. Şehirlerarası trafik akışı Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri nezaretinde şehir içinden verildi.

Hayvancılar dikkat! Hayvanlarınız bu sebepten ölebilir! Hayvancılar dikkat! Hayvanlarınız bu sebepten ölebilir!

MEZARLARI SU BASTI

Yaklaşık 30 dakika etkili olan dolu ve sağanak yağışın ardından oluşan sel, Kırıkkale Kayseri karayolunda trafiğin akışını engelledi. Bir süre trafiğe kapatılan yol daha sonra trafik ekiplerince kontrollü olarak tekrar ulaşıma açıldı. Yolun temizlenmesi için Kırıkkale Belediyesi ile Karayolları Kırıkkale Şube Şefliğine bağlı iş makinelerince çalışma başlatıldı.Öte yandan Kırıkkale Kayseri karayolu üzerinde bulunan Kırıkkale Belediyesi Yenimahalle Mezarlığındaki bazı mezarlar da sular altında kaldı.Kırıkkale Belediyesi Fen işleri ekipleri su basan mezarlığı temizliği için büyük çaba gösterdi.