Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında Kırıkkale’de 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen süslü kadınlar, renkli kıyafetleriyle bisikletlerine bağladıkları balon, çiçek ve oyuncaklarla süsledikleri bisikletleriyle kent merkezinde tur attı. Süslü kadınların bisiklet turunda renkli görüntüler ortaya çıkarken, vatandaşlar bisiklet turunu beğeni ile izledi. Bisiklet Turu ile ilgili bilgi veren Organizasyon sorumlusu Nazan Seven, ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun sürdürülebilir ve aktif ulaşım konularına dikkat çekmek için farkındalık eylemi olarak adlandırdıklarını belirtti. Bisiklet Turu’nun bu yıl yurt içi ve yurt dışında eş zamanlı olarak düzenlendiğini belirten Seven, tura katılanların çok keyif aldıklarını söyledi.

Kızılırmak’tan metrelerce uzunluğunda çıktı! Ekipler el koydu Kızılırmak’tan metrelerce uzunluğunda çıktı! Ekipler el koydu

Nazan Seven, açıklamasının devamında ise, “Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme hakları olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Biz binlerce kadın; pedallarımızın itici gücünü tüm toplumda da göstermek istiyoruz, çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Etkinliğimize katılan herkese gönülden teşekkür ederim” dedi. Bugün Kırıkkale’de pedal çeviren kadınlar ise organizasyon sorumlusu Nazan Seven’e teşekkür ederek, bu etkinliklerin yılda bir değil her gün düzenlenmesi temennisinde bulundular.

Haber: Burak Can

Editör: Manşet Gazetesi