Kadınların öncülüğünde düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 17 Eylül Pazar günü Türkiye’de ve dünyada yaklaşık 180 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Kırıkkale’de de gerçekleştirilecek olan bisiklet turuna tüm kadınları davet eden Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Manisa Organizatörü Nazan Seven, İzmir’de başlayan bisikletin turunun bugün dünyanın dört bir yanında yapılıyor olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Manisa Organizatörü Nazan Seven, turun 17 Eylül Pazar günü, saat 17.00’da Cumhuriyet Meydanından başlayacağını belirterek tüm Kırıkkaleli kadınları davet etti.

Nazan Seven açıklamasında; “sizi bu yıl 17 Eylül Pazar günü 11. kez yapılacak olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na davet ediyoruz.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir’de başlamıştır. Yıllar içerisinde büyüyen bu etkinlik önce Türkiye’de daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl yaklaşık 200 şehirde, yaklaşık 32 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılacak. “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir” dedi.

Kırıkkalegücü’nde moraller yüksek! Hedef şampiyonluk Kırıkkalegücü’nde moraller yüksek! Hedef şampiyonluk

Haber Merkezi

Editör: Manşet Gazetesi