ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Karabacak ve beraberinde sendika yöneticileri ilçedeki okulları ziyaret ederek Türk Eğitim-Sen çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Hakim Mehmet Çakıroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ni de ziyaret eden Karabacak öğretmen ve okul yöneticileri ile bir araya geldi. Karabacak ziyaret ve görüşmeler sonrasında yaptığı açıklama, öğretmenler için birçok önemli kazanımların elde edilmesi ile ilgili çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

ÖĞRETMENLER GELECEĞİN TEMİNATIDIR

Öğretmenlerin geleceğin teminatı olan nesillerin yetişmesinde temeli oluşturduklarını ifade eden Karabacak 'Öğretmenler için en öncelikli meselelerimizden birisi 3600 ek göstergenin bir an önce verilmesidir. Emniyet mensuplarında bununla ilgili bir düzenleme yapıldı. Siyasi iktidar şu anda bütçenin uygun olmadığını söylüyor. Ama meselenin bütçe meselesinden ziyade öncelik meselesi olduğunu düşünüyoruz. Bunu neden istiyoruz. Çünkü öğretmen arkadaşlarımız emeklilikleri geldiğinde emeklilik seçeneğini kullanmakta zorlanıyorlar ve ek gösterge nedeniyle ciddi bir kayıpla karşılaşıyoruz. Talebimiz halen hazırda olan ek göstergenin 3000´den 3600´e çıkarılmasıdır. Bunu dilekçe ve çeşitli diğer kampanyalarımız ve eylemlerimizle yoğunlaştırıp hükümetin gündemine oturtturmak istiyoruz.'

Kırıkkale Müftüsü Topal, Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti Kırıkkale Müftüsü Topal, Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti

UZMAN ÖĞRETMENLİK

Uzman öğretmenlikle ilgili de çalışmalarının olduğunu belirten Karabacak, 'Daha önceki yıllarda bir defaya mahsus olmak üzere uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik uygulandı. Rafta duran bu uygulama konusunda hükümete diyoruz ki, bir an önce bu yasal düzenlemenin yapılması için kanun tekliflerini meclise getirin. Biz bunun hazırlığını yaparak Bakanlığa da sunduk. Hizmet yılına dayalı sınavsız bir sistem istiyoruz. Örnek olarak dedik ki, 10 yılını dolduran meslektaşlarımızın uzman öğretmen unvanı alması, 20 yılını dolduran arkadaşlarımızın da başöğretmen unvanını alacağı şekilde bir sistemin ve mevzuatın oluşturulması için çalışmalarımızı yaptık' dedi.