21. ASIR TEKNOLOJİK GELİŞMELER

Meteoroloji uzmanından önemli uyarı! Kırıkkale, Ankara, Yozgat…. Meteoroloji uzmanından önemli uyarı! Kırıkkale, Ankara, Yozgat….

İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen seminerde, 21. asır teknolojik gelişmelerin mektep öncesi çocuğu üzerindeki müspet ve menfi etkileri ve ailelere bu konuda farkındalık kazandırmak için yapılması gerekenler anlatıldı.

 

ÇOCUĞUN OKULA HAZIRLANMASI ÖNEMLİ

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, burada yaptığı konuşmada, çocuğun okula hazırlanmasının çok mühim olduğunu belirterek, bunun yanında ailelerin de bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

TEKNOLOJİNİN MÜSPET YANLARI

Kızılırmak Anaokulu Müdürü Şengül Doğan ise teknolojinin müspet yanları olduğu kadar menfi yanlarının da olduğunu dile getirerek, çocukların internet, bilgisayar ve televizyon karşısında uzun vakit geçirmelerinin sosyal, duygusal ve fiziksel açıdan sorunlar doğurduğunu kaydetti.

 

Konuşmaların ardından Kırıkkale Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Seda Özkubat, Yrd. Doç. Dr. Aygen Çakmak ve  Doç. Dr. Gözde Akoğlu tarafından katılımcılara eğitim verildi.