İkonografik Dua Kitabını 2,5 milyona satmak isterken yakalandı

Jandarmadan tarihi eser operasyonu

KARAAHMETLİ’DE ARSA SATILACAK KARAAHMETLİ’DE ARSA SATILACAK

Kırıkkale il Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin tarihi eser kaçakçılığı yapan bir şahsa yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında Suriye ülkesi üzerinden getirilerek yüksek bir meblağ karşılığında (2 milyon 500 bin TL) satılmaya çalışılan, ceylan derisi üzerine işlenmiş İncil betimleri (tasvirleri) içeren 3 adet 'İkonografik Dua Kitabı' ele geçirildi.

JANDARMA ALICI KILIĞINA GİRDİ

Yapılan istihbarat ve takip neticesinde Kırıkkale Merkeze bağlı Yukarı Mahmutlar Köyünde tarihi eser niteliğindeki İkonografik Dua Kitaplar için pazarlığa giren sivil Jandarma ekipleri, kitapları satmaya çalışan (M.A.) isimli şahısla buluşma sağladı. Pazarlık esnasında tarihi niteliği olan kitapları yanında getirdiği tespit edilen (MA.) isimli şahıs, yapılan operadan neticesinde suçüstü yakalandı. Söz konusu şahsın beraberinde getirdiği kitapların Hıristiyanlığın ilk dönemlerine ait İkonografik sahnelerin tasvir edildiği dini görsellerden oluştuğu ve Suriye ülkesi üzerinden kaçak yollarla ülkemize getirildiği tespit edildi.

DEĞER TESPİTİ YAPILACAK

Tarihi ve dini sanat eseri niteliği taşıyan kitapları Jandarma ekiplerine satmaya çalışan (MA.) isimli şahıs Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda gözaltına alındı. Bu şahısla birlikte ele geçirilen üç adet tarihi eser niteliğindeki kitap muhafaza altına alınırken, söz konusu tarihi kitaplar, değer tespiti ve bilirkişi raporu alınabilmesi için Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim edileceği bildirildi.