ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN İYİLİK HAREKETİ KENT GENELİNDE YAYGINLAŞTIRILACAK

 

İYİLİK HAREKETİ YAYGINLAŞTIRILACAK

Hayvancılar dikkat! Hayvanlarınız bu sebepten ölebilir! Hayvancılar dikkat! Hayvanlarınız bu sebepten ölebilir!

 

Kırıkkale´de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' sloganıyla başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası´na öğretmen ve öğrenciler yaptıkları gıda yardımıyla destek verdi.

BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM
Kırıkkale´nin Yahşihan ilçesinde Organize Sanayi Meslek Lisesinde görevli öğretmenler ve öğrencilerin 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' için başlatmış oldukları yardım hareketi kent genelinde hayata geçirilecek. Yahşihan ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek Koordinatörlüğünde dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için gıda yardımı hareketi başlatıldı. Yardıma ilk destek Yahşihan Organize Sanayi Meslek  Lisesindeki öğretmen ve öğrencilerden geldi. Öğretmenler meslektaşlarının da desteğini alarak yardımda topladıkları gıda paketlerini Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti. Burada yapılan programın ardından gıda paketleri, Valilik bünyesinde oluşturulan Vefa Destek ve Koordinasyon Merkezine ulaştırmak amacıyla görevlilere teslime edildi.

EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ
İlçe Kaymakamı Fatih Yılmaz yaptığı açıklamada, yerel anlamda bir hareket başlattıklarını belirterek, 'Yerelde 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına, dar gelirli veya sıkıntıya düşen birçok vatandaşımıza, özellikle de Sosyal Yardımlaşma Vakfımızdan yardım alan vatandaşlarımıza maddi ve manevi yönden bir katkı sağlayabilmek için böyle bir yardım hareketini başlatmış bulunuyoruz. Bunun öncülüğünü her zaman olduğu gibi eğitim gönüllüleri, Milli Eğitim camiamız başlatmış oldu. İlçemizde bulunan meslek lisemiz , Yahşihan Meslek Lisemizin öğretmen ve öğrencilerimizin katkısıyla kuru gıda ve ayni paketler hazırlatılmak suretiyle böyle bir kampanyayı başlatmış olduk' dedi.

KAMPANYA YAPACAĞIZ
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi de yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına eğitim camiası olarak gerek tüm maaşlarını, gerek gücü yettiğince tüm öğretmenler ile yöneticilerin büyük desteklerinin olduğunu hatırlattı. Kolilerin içine maske koyarak yardımı daha anlamlandırdıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi şunları kaydetti: 'Yerel düzeyde Yahşihan Organize Sanayi Meslek  Lisemizin öğretmenleri bir kampanya başlattılar. Bizler de bunun bir startını vererek tüm ilimizdeki bütün okullarda en az bir öğretmene bir koli düşecek şekilde kampanya yapacağız”

 

KOLİ HAZIRLANDI

“Kolilerimizin içinde kuru gıda, her türlü aynı ihtiyaçların bulunduğu ve aynı zamanda her koliye tüm vatandaşlar için bugün büyük önem taşıyan 5´şer tane de maske koyarak  daha da anlamlı yapalım dedik. Valiliğimiz bütün vatandaşlara iletmeye çalışıyor ama biz de çorbada tuzumuz olsun istedik. Bu kolileri bütün dar gelirli vatandaşlara iletmek istiyoruz. Hem temel gıda ihtiyaçları hem de temel gıda kadar şimdi önemli olan maske ihtiyaçlarını da karşılayalım diye böyle bir koli hazırladık. Buna vesile olan herkese teşekkür ederim. Burada başlangıcını yaptığımız öğretmenlerimiz adına bir start yapıp tüm ilimizde uygulayacağız ve inşallah bu süreci en kısa sürede hepimizin birlikteliği ile aşacağımızı düşünüyoruz' dedi.


Programa, Kaymakam Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi´nin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ile öğretmenler, valilik görevlileri ve diğer personel katıldı. Haber: Ahmet Ünal