İstihdamı anlattı
Kolat, Valilik binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İl İstihdam Kurulu olarak 3 ayda bir toplandıklarını belirterek, kentin iş kapasitesini, çalışma kapasitesini ve ihtiyaç duyulan meslek gruplarını analiz ederek ilgili birimlerle irtibat kurarak araştırdıklarını söyledi. Kentte istihdamın arttırılmasına yönelik kurslar açıldığını ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu:

Sayı artırılacak
'Bu konuda açılan kursların istihdam garantili olanlar var. Meslek edindirme var. Çeşitli kurslar devam ediyor. Bütün amacımız ülkemizdeki işsizlik oranını düşürmek ve sizler gibi genç istihdamlara iş olanağı sağlamak. Bu anlamda son yıllarda ülkemizde bu çağrı merkezleri önemli bir iş merkezi haline dönüştü. Gençlerimizin iş bulmaları açısından önemli bir imkan sağlamış oluyorlar. Bir kişiyi ekmek sahibi yapabilmek, bir kişinin ekmek sahibi olabilmesine vesile olabilmek bizleri mutlu eder. Hepimizin gayreti çabası budur. Biz birilerine iş bulduğumuz zaman kendi çocuğumuza iş bulmuş gibi oluyoruz. İnşallah sayımızı arttırırız.'

İş Kur bilgisi
İş Kur İl Müdürü Nazım Ulu ise, işsizliğin dünyada olduğu gibi Türkiye ve Kırıkkale`de de büyük bir sorun olduğunu belirterek, İş Kur Genel Müdürlüğü tarafından işsizliğin önlenmesi için bir dizi projelerin hayata geçirildiğini kaydetti. 2013 yılında 600 kişiye meslek eğitimi verildiğini belirten Nazım Ulu, bu meslek eğitimlerine ilave 400`ün üzerinde kişiyi işe yerleştirdiklerini bildirdi. Toplantının ardından bir çağrı firmasında eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere belgeleri Vali Kolat tarafından verildi.