Zam oranları ise emeklilerin emekli oldukları statüye göre değişecek. Uygulamada SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyona dayalı zam alırken, memur emeklilerinin zam oranı toplu sözleşme görüşmelerinden çıkan sonuca göre şekilleniyor.

 

250 LİRALIK ARTIŞ OLABİLİR

TÜİK verilerine göre bu yılın Ocak-Mayıs döneminde enflasyon oranı yüzde 6,39 olarak gerçekleşti. Temmuz başında bu orana haziran ayı enflasyonu da eklenecek ve 6 aylık enflasyon oranı belli olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 7 zam almaları halinde bin 200 lira emekli aylığı alan SSK veya Bağ-Kur emeklisinin maaşına 84 lira zam gelecek. SGK uzmanları maaş zammının 250 lirayı bulacağını kaydetti. Emekli maaşı yükseldikçe zam miktarı da artacak. Temmuz ayında 5 Milyon 354 Bin SSK emeklisi ile 458 Bin 597 Bağ-Kur emeklisine enflasyon oranında zam yapılması bekleniyor.

 

ZAM ORANI NASIL NETLEŞECEK?

Altı aylık enflasyon oranı Türkiye İstatistik Kurumu´nun (TÜİK) 3 Temmuz 2018´de Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile netleşecek. Bu veriler açıklandığında Ocak-Haziran ayları içerisindeki 6 aylık enflasyon netleşmiş olacak. Netleşen bu rakama göre emekli aylıkları zamlanacak. 3 Temmuz tarihinde oran netleşince SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin emekli maaşı ödeme gününde zamlı maaşları ödenecek. Dolayısıyla Temmuz ayında emekliler zamlı maaşlarını alabilecekler.

 

Bu sendromu yaşayan kadınlar dikkat! O sendromu yaşıyor olabilirsiniz! Bu sendromu yaşayan kadınlar dikkat! O sendromu yaşıyor olabilirsiniz!

İŞTE BEKLENEN MAAŞLAR

2000 yılı öncesi SSK emeklilerine ödenen en düşük maaş bin 569 lira olup, enflasyon yüzde 7 olarak açıklanırsa, maaş bin 678 liraya çıkacak. 2000-2008 yılları arasında emekli olan SSK´lıların bu ay itibariyle en düşük maaşı bin 231 lira iken temmuz zammıyla birlikte bin 317 lira alması bekleniyor. 2008 sonrası emekli olanların ise en düşük aylığı 935 liradan bin liraya yükselecek.