Muhtar Kazandı

Başkan Kaybetti

KALEFEST 2024 4 gün sonra Kırıkkale’de başlıyor KALEFEST 2024 4 gün sonra Kırıkkale’de başlıyor

 

Kırıkkale´de Tekin Yıldırım, seçimden önce 3 kişilik ailesi ile 8 akrabasının ikametgah kaydını Keskin ilçesinden, muhtar adayı olduğu Aşağışehy köyüne aldırarak, 1 oy farkla seçimi kazandı. Ağabey Dede Yıldırım ise AK Parti´den belediye başkanı adayı olduğu Keskin´de seçimi 6 oy farkla kaybetti.

 

1 OYLA SEÇİMİ KAZANDI

Keskin ilçesinde geçen dönem belediye başkanlığı görevini yürüten Dede Yıldırım, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti´den tekrar aday oldu. Yıldırım´ın kardeşi Tekin Yıldırım ise köylerinin ilçeye bağlı olduğu Aşağışehy´de muhtar adayı oldu. Tekin Yıldırım, seçimden önce eşi ve 2 çocuğu ile 8 akrabasının ikametgah kayıtlarını ilçeden köye aldırdı. Yıldırım, 40 haneli köyde oy kullanan 36 seçmenden 22´sinin oyunu alıp, 1 oy farkla seçimi kazandı.

 

6 OYLA SEÇİMİ KAYBETTİ

Akrabalarının desteğiyle köyde muhtar seçilen Tekin Yıldırım´ın AK Parti´den Belediye Başkan Adayı ağabeyi Dede Yıldırım ise 6 oy farkla seçimi kaybetti. İYİ Parti´nin adayı Necati Alsancak, 1806 oy alarak, Keskin Belediye Başkanlığı´na seçilirken, Dede Yıldırım ise 1799 oyda kaldı. AK Parti´nin ilçe ve il seçim kurullarına itirazıyla geçersiz oyların yeniden sayılması üzerine Dede Yıldırım´ın oyu 1800´e çıkarken, fark da 7´den 6´ya düştü. Haber Merkezi