Lokanta ve kafelerde yeni dönem! Lokanta ve kafelerde yeni dönem!


Avukatlardan buruk kutlama 

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kırıkkale Barosu Başkanı Av.Talat Apaydın “Maalesef deprem, çığ felaketleri, şehit haberleri ile başlayan 2020 yılı corona virus salgını ile devam ediyor. Ülkemiz ve tüm dünya olarak olağanüstü günler geçiriyoruz. Bu nedenle 5 Nisan Avukatlar Günü´nü etkinliksiz ve buruk kutlamaktayız” ifadelerine yer verdi.

DURUMDAN AVUKATLARDA ETKİLENMİŞTİR

İnsanın en temel ve en kutsal hakkının “yaşam hakkı” olduğuna dikkat çeken Kırıkkale Barosu Başkanı Av.Talat Apaydın “Salgın ile mücadele kapsamında tüm etkinliklerimiz, eğitim ve seminer programlarımız, sosyal faaliyetlerimiz durdurulmuştur. İçinde bulunduğumuz olağanüstü dönemde fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza, güvenlik görevlilerimize, temel ihtiyaçlarımızı sağlayan üretici ve tedarikçilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu mücadelede hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah´tan rahmet, hayat mücadelesi devam eden yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Mesleğimizin son yıllarda içinde bulunduğu sorunlara, sıkıntılara rağmen görevlerini yılmadan yerine getiren meslektaşlarımız, salgınla mücadele çerçevesinde alınan “icra iş ve işlemlerinin durdurulması” , “duruşmaların ertelenmesi” önlemlerinden olumsuz olarak önemli ölçüde etkilenmişlerdir. Ancak Türkiye Barolar Birliği öncülüğünde Barolarımız ile yapılan çalışmalar neticesi alınan, CMK ve HMK´da yer alan sürelerin durdurulmasına karar verilmesi, birikmiş CMK ve Beraat Vekalet Ücretlerinin ödenmesine öncelik verilmesi, vergi, SGK prim ve alacaklarının ötelenmesi gibi sonuçları meslektaşlarımız açısından umut verici görüyoruz” sözlerine yer verdi.

GÜZEL GÜNLERE ULAŞACAĞIZ

Başkan Apaydın “Meslektaşlarımızın içinde bulunduğumuz olumsuz şartlara rağmen umutsuzluğa düşmemelerini rica ediyoruz. Kırıkkale Barosu olarak her fırsatta dile getirdiğimiz gibi bizi güçlü kılan şeyin paydaşlık duygusu olduğunu, zorlukları, olumsuzlukları paylaşacağımızı, iyilikleri, üretilmiş güzellikleri de bölüşeceğimizi hatırlatıyor, bu sıkıntılı süreci hep beraber atlatıp sağlıklı güzel günlere ulaşacağımıza olan inancımızı yineliyoruz. Avukatlık Kanunu´nun 76. maddesinden aldığımız “insan haklarını savunma ve koruma” görevimizin bilincindeyiz. Barolar olarak İl Pandemi Kurullarında yer almıyor olsak da, Kırıkkale Barosu olarak salgın ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri, uygulamaları yakinen takip ettiğimiz ve desteklediğimizin, Kırıkkale Barosunun tüm kurul ve komisyonları ile (salgınla mücadele önlemlerinin aksamasına fırsat vermeden) Kırıkkale Halkının yanında olmaya devam ettiğinin bilinmesini isteriz. Sağlıklı güzel günlerde buluşmak dileğiyle, bağımsız savunmanın, evrensel insan hak ve özgürlüklerinin, hukukun üstünlüğünün, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin güvencesi olan tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.