1991 YILINDA BAŞLATILDI

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, toplum sağlığını korumak ve toplumu sağlık konusunda bilgilendirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 1991 yılında Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından başlatılan ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu’ çalışmalarına devam eden Sağlık Müdürlüğü, Adliye personeline yönelik ‘Anne Sütü’ semineri verdi. Eğitim ile ilgili yapılan açıklamada, “Annelerin emzirme ile ilgili tecrübe kazanabilmesini sağlayacak tüm bilgi, eğitim ve öz güvenin verilmesi programın esas hedefini oluşturmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Ehliyet affı son dakika? Alkolden ehliyetini kaptıranlar geri alabilecek mi? Ehliyet affı son dakika? Alkolden ehliyetini kaptıranlar geri alabilecek mi?

“BEBEK DOSTU KURUMLARIN YAYGINLAŞTIRILMASI GEREKMEKTEDİR”

Yapılan açıklamanın devamında ise, “Bakanlığımızca yürütülmekte olan program kapsamında anne sütüne bebeğin her ihtiyacı olduğu anda ulaşabilmesi için bebek dostu kurulumların yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bu kapsamda her kadına şartları ne olursa olsun, emzirme için gerekli profesyonel ve toplumsal desteğin sağlanması, annelerin emzirme ile ilgili tecrübe kazanabilmesini sağlayacak tüm bilgi, eğitim ve öz güvenin verilmesi programın esas hedefini oluşturmaktadır. Seminerde katılımcılarımıza, anne sütünün faydaları, emzirme pozisyonları, anne sütünün sağma teknikleri ve süt saklama koşulları konularında bilgiler verildi” denildi.

Haber: Burak Çalışkan

Editör: Manşet Gazetesi