26 Haziran 2012´de kabul edilen ve 6335 sayılı kanun ile faal olmayan şirketler ve kooperatifler için 1 Temmuz 2014 olarak belirlenen tasfiye işlemleri, 1 Temmuz 2015 tarihine kadar uzatıldı. Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun, daha çok şirketlerin ve kooperatiflerin yararlanması adına uzatıldı.

 

  RESMEN BELİRLENİYOR

 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kürşat Gürtemel, bu konuda vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için işlemlerini son güne bırakmamalarını istedi. Gürtemel, “Anılan imkândan faydalanacak olan şirket ile kooperatifler, esas olarak ilgili ticaret sicili müdürlüklerince resmen belirlenmekle birlikte, herhangi bir kişi, kurum veya kuruluş da kanıtlarıyla birlikte ticaret sicili müdürlüklerine bildirimde bulunarak şirket veya kooperatifleri belirlemeye dâhil ettirebilir” dedi.

Kırıkkale'de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi Kırıkkale'de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

 

  ÜCRET ALINMAZ

 

Gürtemel, “Buna karşılık kolay tasfiyeden yararlanarak ticaret sicilden kaydı silinen şirket veya kooperatifin alacakları ile hukuki menfaatleri bulunanlar haklı sebeplere dayanarak silinme tarihinden itibaren beş yıl içinde mahkemeye başvurarak şirket veya kooperatifin yeniden ihyasını isteyebilir. Kolay tasfiye uyarınca yapılacak tescil ve kayıt silme işlemleri her türlü harçtan, bu işlemler için düzenlenecek kâğıtlar ise damga vergisinden müstesnadır. Bu kapsamda Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanacak olan ilanlardan da herhangi bir ücret alınmaz” şeklinde konuştu.