Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü hafta sonu ilimizde yapılan düğün törenlerinde meydana gelen olayların bilançosu çıkardı. Durum gerçekten çok acı. Geçtiğimiz yıllardaki alışkanlığını sürdüren düğün magandaları bu hafta sonu da bir çok üzücü olaya imza attılar. Yapılan açıklamada iki kişinin serseri kurşunlar nedeniyle hafif yaralandığı belirtildi. Açıklamada Sanayi Mahallesi 1324 Sokak üzerinde ikamet eden N.Z. isimli şahsın, evinin bahçesinde istirahat ettiği esnada başına serseri kurşun isabet etmesi sonucu yaralandığı, Fabrikalar Mahallesi Millet Bulvarı üzerinde yürümekte olan R.K. isimli şahsın sol ayak bileğine serseri kurşun isabet etmesi sonucu ayağından yaralandığı belirtildi. İki şahsın sağlık durumunun iyi olduğu tedavilerini devam ettiği belirtildi.

5 kişi yakalandı

Yapılan açıklama düğünde meydana gelen olaylardan bahsedilerek havaya rast gele ateş eden 5 kişinin silahla yakalandığı belirtildi. Açıklamada ' Sanayi Mahallesi 1253 sokak üzerinde yapılan düğün merasiminde, kuru sıkı tabir edilen tabanca ile havaya ateş eden R.S. ve Y.D. isimli şahıslar ve kullandıkları 2 adet kuru sıkı tabanca ile yakalandığı belirtildi. Etiler Mahallesi Orhan Gazi Caddesi üzerinde yapılan düğün merasiminde, kuru sıkı tabir edilen tabanca ile havaya ateş eden S.S. isimli şahıs ve kullanmış olduğu 1 adet kuru sıkı tabanca ile yakalandığı belirtildi. Bağlarbaşı Mahallesi 959 Sokak üzerinde yapılan düğün merasiminde 1 adet ruhsatsız av tüfeği ile havaya ateş eden N.U. isimli şahıs yakalandı. Karşıyaka Mahallesi 2136 Sokak üzerinde yapılan düğün merasiminde havaya ateş etmek isteyen bir şahsa müdahale edilmek istendiği esnada, olay yerinde bulunan düğün sahibi C.A. ve düğünde bulunan M.Ö., E.G. isimli şahıslar görevli ekip ve personele karşı koyması neticesinde yakalanarak, adli makamlara sevki sağlanmıştır' ifadelerine yer verildi.

Araçlarda zarar gördü

Düğün merasimlerinde havaya rast gele ateş açılması sonucu düşen mermi çekirdekleri nedeniyle iki vatandaşında aracının zarar gördüğü belirtildi. Açıklama da Etiler Mahallesi 1138 Sokak üzerinde K.A. isimli şahsın otosuna serseri kurşun isabet ederek otosunda maddi hasar meydana geldiği benzer olayın Kaletepe Mahallesi 1075 Sokak üzerinde R.A. isimli şahsın otosunda da serseri kurşun isabet etmesi sonucu yaşandığı belirtildi.

Taviz yok

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada 'Sizin mutluluğunuz başkasının üzüntüsü olmasın' projesi kapsamında düğünlere yönelik çalışmanı devam edeceği belirtildi. Gelecek haftalarda her düğüne bir sivil polis uygulamasın da geçilmesi planlandığı proje kapsamında düğünlerde havaya rastgele ateş açılma eylemini sonlandırmak için çalışmaların süreceği belirtildi. Basın açıklamasında bu konu hakkında vatandaşlarında Polise yardımcı olması istenerek 'Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için düğünlerle ilgili gerekli çalışmalara devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın da düğünlerde, silahla havaya ateş etmek isteyenleri, ateş etmemeleri hususunda uyarmalarını ve güvenlik görevlilerimize yardımcı olmalarını diliyoruz' ifadelerine yer verildi