Filmin yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını Sam Esmail üstlenmiştir. Film, Rumaan Alam tarafından yazılan aynı adlı romandan uyarlanmıştır. Film, New York'ta yaşayan bir ailenin, Connecticut'taki bir yaz tatiline gittiğini anlatıyor. Aile, tatile başladıktan kısa bir süre sonra, dünyadaki iletişimin kesilmesiyle birlikte kendilerini bir kıyamet sonrası dünyasında bulur. Aile, bu kaos ortamında hayatta kalmaya çalışırken, aralarındaki ilişkiler de sarsılır.

Kırıkkale’de sinemaya gitmeyen öğrenciler jandarma ile film izledi Kırıkkale’de sinemaya gitmeyen öğrenciler jandarma ile film izledi

Film, kıyamet sonrası bir dünyanın gerçekçi bir portresini çiziyor. Filmde, insanların bu kaos ortamında nasıl davranacakları, nasıl hayatta kalacakları ve nasıl bir toplum kuracaklarına dair sorulara odaklanılıyor. Film, bu sorulara net cevaplar vermiyor, ancak izleyiciye bu soruları düşünme fırsatı sunuyor.

Filmin oyunculukları oldukça başarılı. Julia Roberts, Michelle Pfeiffer, Mahershala Ali ve Lucas Hedges gibi başarılı oyuncular, filmin karakterlerine hayat veriyor. Oyuncular, karakterlerinin iç dünyalarını başarılı bir şekilde yansıtıyor. Filmin yönetmenliği de oldukça başarılı. Sam Esmail, filmin gerilimini ve atmosferini başarılı bir şekilde yaratıyor. Film, izleyiciye gerilim ve korku duygusunu yaşatmayı başarıyor.

FİLMİN OLUMLU YÖNLERİ
•Filmin konusu, izleyiciye kıyamet sonrası bir dünyanın gerçekçi bir portresini sunuyor.
•Filmin oyunculukları oldukça başarılı.
•Filmin yönetmenliği de oldukça başarılı.

FİLMİN OLUMSUZ YÖNLERİ
•Filmin bazı sahneleri biraz fazla klişe
•Filmin sonu biraz açık uçlu

Sonuç olarak, Kırıkkale de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında ‘kıyamet sonrası filmleri’ sevenler için Leave the World Behind (Dünyayı Ardında Bırak) filmi başarılı bir yapım. Film, izleyiciye gerilim ve korku duygusunu yaşatmayı başarıyor. Filmin konusu ve oyunculukları da oldukça başarılı.

Haber: Burak Çalışkan