GELECEĞE NEFES

Sağlık Bilimleri Fakültesi´nin yer aldığı Prof. Dr. Fuat Sezgin Yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Metin Arslan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Fidan dikimi öncesinde konuşma yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, Sağlık Bilimleri Fakültesi´nin altyapısı ve teknik imkanları ile ülkemizdeki Sağlık Bilimleri Fakülteleri arasında ilk sıralarda yer aldığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Özel Birey Anneleri ‘Beden ve Ruh Sağlığı Atölyesi’nde buluştu Özel Birey Anneleri ‘Beden ve Ruh Sağlığı Atölyesi’nde buluştu

 

FİDANLAR BÜYÜK AĞAÇLAR OLUR

Sabır ve özenle daha güzel bir çevreye ulaşacağımızı ifade eden Rektör Ersan Aslan, “Güzel bir etkinlik kapsamında sizlerle bir arada bulunduğumuz için mutluyum. Umarım bugün diktiğimiz fidanlar büyük ağaçlar olur. Meslek Yüksekokulumuzun arkasında bir orman vardır. O ormanı 1989 yılında sizin gibi gençlerimiz dikmişti. O dönem her sınıfın bir ağaç bakım grubu vardı.  O ağaçlarımız  iyi bakıldıkları için güzelce büyüdüler. Bugün dikeceğiniz fidanlara buradan gideceğiniz zamana kadar sahip çıkın. En azından haftada bir yanına uğrayıp kontrol edin, bakımını yapın. Onlara göstereceğiniz özenle yıllar sonra bir fidanı ağaç olarak göreceksiniz. ‘Nasıl olur´ demeyin. Ben 34 yıl önce diktiğim fidanların tepesini göremiyorum. Kampüsümüzde yaklaşık 2 milyon ağacımız var. Burada da özenli bir bakım vesilesiyle bir çok ağacımız olacak.  Nasıl ki siz burada akademik olarak gelişim gösteriyorsanız, sosyal olarak da bu bilinci kazanırsak fidanlarımız da gelişecektir”

 

ÇOK GÜZEL HABERLER ALDIK

TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında hazırladıkları projelerle destek almaya hak kazanan  Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri Efe Salih Kalır ve Beyza Kalkan´ı, Danışman hocaları Doç. Dr. Şule Ergöl ve Doktor Öğretim Üyesi Elif Akyüz´ü kürsüye davet eden Rektör Aslan, “Eğitim Fakültemizden ve Sağlık Bilimleri Fakültemizden çok güzel bir haber aldık. Hemşirelik Bölümünden iki arkadaşınızın hazırladıkları projeler, TÜBİTAK ‘tan destek almaya hak kazandı. Bu arkadaşlarınız danışman hocalarının rehberliğinde TÜBİTAK´a sundukları projelerle sizler için öncü bir örnek oldular. Proje hazırlığı rehberliğini bu arkadaşlarınızdan alın ve projeler üretin. Sizlerin hayata yeni atıldığınız bu dönemde akademik ve mesleki anlamda kök salmanızın yolu böyle projeler üretmekten geçer. Bu gibi projelerle kendiniz adına ortaya bir farklılık koyarsanız geleceğiniz adına önemli bir adım atmış olursunuz. Ayın 19´unda bir proje var. İnşaallah Hocalarınızın ve arkadaşlarınızın yardımıyla oraya müracaat edersiniz. Sevgili gençler, yeni eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun. Bugün dikeceğiniz ağaçlar ve onlara vereceğiniz emek hayırlı olsun. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşmanın ardından  Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, öğrenciler ve diğer katılımcılarla birlikte fidan diktiler. Haber: Çağlar Atmaca