Yaklaşan kış ayları nedeniyle her yıl ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmak üzere T.K.İ tarafından temin edilen kömürler kısa süre içinde Keskin´de ikamet eden vatandaşlara evlerine götürülmek suretiyle dağıtımı tamamlandı.  Hamaliye ve nakliye ücreti ödemeden kömürleri evlerine getirilen vatandaşların mutlu olduğu görüldü. Vatandaşlar soba zehirlenmelerine karşı uyarıldı ve soba yakma konusunda uyulması gereken tedbirler anlatıldı. İlçe merkezinde kömür dağıtımını tamamlayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları kamyonlarla köylere giderek buradaki vatandaşların kömürlerini dağıtmaya başladılar.

Samsun’dan çıkan Türk Bayrağı Kırıkkale’ye geldi Samsun’dan çıkan Türk Bayrağı Kırıkkale’ye geldi

 

Kaymakam Köken ilçe S.Y.D Vakfı aracılığıyla yapılan yardımlarda, vatandaşa yapılan yardımların arttığı ama nakit yardımlar yerine proje bazlı yardımların daha çok yapıldığını söyledi. Özellikle temel barınma ihtiyaçların giderilmesi ve  çocukların eğitimlerine destek olmak için barınma ve eğitim yardımların arttırdıklarını belirten Köken,  Sosyal devlet olma gereğince özellikle dezavantajlı grupta yer alan, engelli, yaşlı, dul,  vatandaşlarımıza Düzenli Merkezi Yardımlarla, ekonomik yönden sosyal hayata katılımlarına destek olarak fırsat eşitliği yarattıklarını kaydetti.  Köken, ilçelerinde bulunan 662 vatandaşa bin ton kömür dağıtımının yapıldığını belirterek, hedeflerinin devletin sağlamış olduğu bu kaynağı en verimli şekilde kullanarak yoksulluğu yenmek olduğunu vurguladı.

 

Vakıf Müdürü Şenel Gökay,  maden ocağından gelen kömürlerin bekletilmeden sevkiyatının yapıldığını,  ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yormadan en kolay şekilde dağıtımın gerçekleştiğini söyledi. Yardımdan dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar ise, devletin kendilerine yaptığı destekten mutlu olduklarını ve bu kışta iyi bir şekilde yaşayacaklarını belirterek, kömür dağıtımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtiler.  Keskin Kaymakamı Muammer Köken´e teşekkür ettiğini belirten vatandaşlar, Kaymakam Köken´in her zaman halkın yanında olduğunu ve herkese yardımcı olmak için gece gündüz çalıştığını bildirdiler. Haber Merkezi