FARKLI OTURUMLAR DÜZENLENİYOR

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çağdaş̧ Drama Derneği işbirliğinde gerçeklesen “Kütüphanede Drama ile Oku-Yorum” projesi kapsamında Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi´nde drama etkinliği gerçekleştirildi.

Drama eğitmenleri Songül Baştuğ, Koray Budak ve raportörler Necla Özipek ve Semra Altaş tarafından 11-12 Aralık 2021 Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirilen etkinlikte kadın ve gençler olmak üzere iki çalışma grubu bulunuyor.

İki gün boyunca devam eden etkinlikte sabah ve öğleden sonra olmak üzere farklı oturumlar yapıldı. Her bir oturumda çeşitli drama yöntemleri ve teknikleri katılımcılarla birlikte sahnede canlandırıldı.

11 Aralık 2021 – 20 Aralık 2021 tarihleri arasında yürütülecek olan proje kapsamında kütüphane bünyesinde oluşturulan 2 ayrı kitap kulübü için 2 eğitmenin eşliğinde, 2 hafta süresince, toplam 30 saatten oluşan eğitim programı uygulanacak. Eğitimler, Cumartesi ve Pazar Günleri 9.30 – 17.30 saatleri arasında verilecek.

KÜTÜPHANELER KEYİFLİ, ETKİN, YARATICI, ESTETİK YAŞAM ALANLARINA DÖNÜŞÜYOR

 Kütüphaneye olan ilgiyi artırmak ve kütüphaneleri sıkıcı bir yer olmaktan çıkarmayı hedefleyen proje, aynı zamanda kadınları ve gençleri drama yöntem ve tekniklerini kullanarak kitaplarla buluşturuyor. Yaşamın provası olarak adlandırılan drama yöntemi ile kütüphaneler keyifli, etkin, yaratıcı ve estetik bir yaşam alanı haline getiriliyor. Drama eğitimi kişiye yaratıcılık ve estetik gelişimi sağlaması yanında İletişim becerileri, eleştirel düşünme yeteneği geliştirir. Kişinin kendini tanımasına yardımcı olur, hayal gücünü geliştirir. Grup planlaması, grupla karar verme, yeni çözümler üretme yeteneği geliştirir.

ÇAĞDAŞ DRAMA DERNEĞİ

Kırıkkale’de çiftçilere TKDK IPARD tanıtımı yapıldı Kırıkkale’de çiftçilere TKDK IPARD tanıtımı yapıldı

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İnci San ve Devlet Tiyatrosu sanatçısı Tamer Levent ve bir grup eğitim, eğitim bilimleri, sanat, sanat eğitimi alanlarında çalışan kişiler tarafından 5 Mart 1990 yılında kurulmuştur. Derneğin temel amacı, yaratıcı dramayı tiyatro, eğitim ve sosyal yaşamda bir disiplin ve yöntem olarak geliştirmek ve yaygınlaştırmaktır. Bu amacı gerçekleştirebilmek için eğitim ve tiyatro ilişkisine odaklanan Dernek, seminer, kurs, yayın, konferans, danışmanlık vb. akademik düzeyde bilimsel araştırma ve projeler gibi ulusal ve uluslararası etkinlikler yapmakta, üniversite dâhil hemen her eğitim basamağında bulunan öğretmen ve öğretim elemanlarına hizmet içi eğitimler vererek alana yaratıcı drama eğitmeni/lideri yetiştirmektedir.

Çocuk, ergen, yetişkinlere yönelik olarak da yaratıcı drama atölyeleri organize eden Dernek, eğitimci, öğretmen, polis, ev kadınları, mühendis, avukat, sağlık çalışanları, çeşitli sendika üyeleri, turizm alanında çalışanlar gibi pek çok farklı grup ile de yaratıcı drama eğitim ve kurslarını düzenlemektedir. Derneğin bütün bu çalışmalarda ulaşmak istediği uzak hedefi yaratıcı drama yoluyla daha yaratıcı, çağdaş, demokratik, empati becerisi gelişmiş, kendi ile başkaları ile barışık, eleştirel düşünebilen, paylaşımcı bireyleri estetik bir kaygı bütünlüğünde yetiştirmek ve katkıda bulunmaktır.

Derneğin merkezi Ankara´dadır ve Türkiye çapında şube ve temsilciliklere sahiptir. İstanbul, İzmir, Eskişehir´de şubeleri; Adana, Antalya, Burdur, Bursa, Denizli, Hatay, Kayseri, Kocaeli, Muğla, Mersin, Şanlıurfa ve Trabzon´da da temsilcilikleri bunuyor. Haber: Emel Selci