MİLLETİMİZ SADECE YAŞIYORMUŞ GİBİ GÜN GEÇİRİYOR

İYİ Parti milletvekili Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı yaptı. ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Evet, ne yazık ki bugün AK Parti iktidarın neden olduğu, 20 yıllık yıkımın sonucunda; insanlarımız, artık yaşayamıyor. Kadınlar; gülüşleriyle, mutluluklarıyla, başarılarıyla bu ülkede artık, yaşayamıyor. Gençlerimiz; hayalleriyle, umutlarıyla, gelecek planlarıyla bu ülkede artık, yaşayamıyor. Çocuklarımız; kaliteli bir eğitim hakkıyla, neşeyle, mutlulukla, sadece yaşlarının sorumluluğuyla; Hatta sadece, tok karınlarla bile, bu ülkede artık, yaşayamıyor. Yaş almışlar; emeklerinin karşılığında, hak ettikleri huzurla, torunlarının geleceği için endişelenmeden, bu ülkede artık, yaşayamıyor. Bu beceriksiz iktidar yüzünden; Artık milletimiz sadece; ‘yaşıyor-muş’ gibi, gün geçiriyor” ifadelerini kullandı.

DEPREMDE RAHMET VAR DİYECEK KADAR ÖLÇÜYÜ KAÇIRDILAR
Partililere konuşmasının devamında Kahramanmaraş merkezli afete de değinen Akşener “Üstelik AK Parti iktidarının, milletimizi içine düşürdüğü bu acı tablo maalesef ki sadece ‘yaşıyor-muş’ gibi, gün geçirmekle de sınırlı değil. Mesela büyük bir afetin, asrın felaketine dönüşmesini izlediler. Adıyaman’da, Hatay’da, Kahramanmaraş’ta, Adana’da, Diyarbakır’da, Gaziantep’te, Osmaniye’de Şanlıurfa’da, Kilis’te, Malatya’da, İnsanlarımızı, yaşatamadılar. Mesela Recep Bey çıktı; ‘Kader planı’ dedi, ‘Ölüm bu işin fıtratında var’ dedi. Hatta daha dün, Hatay’da, daha da ileri gittiler. ‘Bu depremde rahmet var’ diyecek kadar, ölçüyü kaçırdılar. Sonuç ne oldu? Ne sellerde, ne depremlerde, ne maden facialarında İnsanlarımızı, yaşatamadılar” diye konuştu.

İYİ PARTİ KONGRE SONUÇLARI! DERVİŞOĞLU GENEL BAŞKAN OLDU İYİ PARTİ KONGRE SONUÇLARI! DERVİŞOĞLU GENEL BAŞKAN OLDU

KIRIKKALE ADAYLARI HAZIR BULUNDU

Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısında Kırıkkale'de hazır bulundu. Kırıkkale İl Başkanı Yavuz Kuzucu'nun yanı sıra Milletvekili adayları Bülent Altınışık, Orhan Kılıç ve Sevim Pehlivanlı Özbek'te katıldı. Kişiye ve bölgeye özel seçim beyannamesi hazırlayan İYİ Parti, adaylarının yanı sıra seçim kampanyasını tanıttı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İYİ Parti Kırıkkale Milletvekili Adayı Orhan Kılıç, “Seçim Beyannamemizi tanıttık. Türkiye'nin dört bir yanından partililerimizle coşkulu bir şekilde aday tanıtım toplantımızı gerçekleştirdik. Kişiye özel beyanname hazırlayarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Her biri alanında en uzman isimler tarafından hazırlanan seçim beyannamemiz çok kıymetli. Kırıkkaleli seçmenlerimizin beyannamemizi çok iyi incelemesini istiyorum. Türkiye Tarih Yazacak com adresinden her bireye, her yaş gurubuna, her meslek gurubuna hitab eden çalışmalarımızı inceleyebilirler. Çok değerli bir çalışma yapıldı. İnşallah iktidara gelerek, seçmene sözümüzü yerine getirip hep birlikte tarih yazacağız.” ifadelerini kullandı.

POLİTİKALAR 4 ANA BAŞLIKTA SIRALANDI

İYİ Parti'nin seçim beyannamesinde yer verilen politikalar, "Adil Türkiye", "Saygılı Türkiye", "Nitelikli Türkiye" ve "Güçlü Türkiye" olmak üzere 4 ana başlıkta sıralandı.

Milli Göç Doktrini doğrultusunda Türkiye'ye yönelik kitlesel göçün sınıra ulaşmadan sınır ötesinde tutulacağına yer verilen beyannamede, sığınmacılara hiçbir şart altında vatandaşlık verilmeyeceği ve geri gönderme merkezleri üzerinden peyderpey iade edileceği belirtildi.

Beyannamede, merkezi ve yerel yönetim işbirliğinin sağlanacağı, mülkiyet hakkının ihlal edilmeyeceği ve aksaklıkların giderildiği bir Kentsel Dönüşüm Yasası'nın çıkarılacağı anlatıldı.

Beyannamede cumhurbaşkanının istisnai nitelikte tek başına yapabileceği işlemleri Anayasa'da açıkça düzenleneceği, bir dönem seçilebilmesi kuralının getirileceği ve görev süresinin 7 yılla sınırlı tutulacağı vurgulandı.

Beyannamede, seçim barajının yüzde 3'e düşürüleceği, aile bütünlüğünü korumak amacıyla nöbetli çalışmayı gözeterek 24 saat hizmet veren kreş, yuva ve etüt merkezleri açılacağı bilgisi verildi.

Toplantıda, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, partisinin kişiselleştirilmiş seçim beyannamesinin tanıtımını yaptı.

İYİ PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNDE NELER VAR?

İŞSİZE 12 AY KİRA YARDIMI

-Üst düzey görevlere atanan kadın yöneticilerin sayısını arttıracağız.

- ‘Ücretsiz kira sigortası’ uygulamamız ile işsiz statüsüne geçen asgari ücretli çalışanlarımızın 12 ay boyunca kiralarının sigorta tarafından ödenmesini sağlayacağız.

- Wikipedia, YouTube, Ekşi Sözlük gibi mecralara erişim kısıtlamalarını bitireceğiz.

- Sansür Yasası’nı ivedilikle kaldıracağız.

- Tüm öğrencilerimize uzaktan eğitim ve bilim platformlarında geçerli sınırsız internet erişimi sağlayacağız.

- Anaokulundan üniversiteye kadar ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye, çanta, kıyafet ihtiyaçlarını ve internetini ücretsiz karşılayacağız.

- Sağlık Kart uygulamasını tamamlayıcı bir sigorta modeli olarak sunacağız.

- Kent içi ulaşımı ucuzlatacağız. Pilot şehirlerde yapay zekâ ile Trafik kontrolü testlerini başlatacağız.

- Eğitim ve öğretim hizmetinde KDV’yi indireceğiz.

Haber: Çağlar Atmaca