Yeni özellik, kullanıcıların takip isteği gönderirken "arkadaşlık", "iş", "ilgi" veya "başka" gibi bir neden seçmesini zorunlu kılacak. Bu, kullanıcıların takip isteklerini daha anlamlı ve hedefli hale getirmeyi amaçlıyor. İnstagram, bu özelliğin seri takip istekleri gönderilmesinin önüne geçerek, kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçladığını belirtti.

YENİ ÖZELLİĞİN DETAYLARI
Yeni özellik, şu anda test aşamasında ve henüz tüm kullanıcılara sunulmadı. Ancak, özellik hakkında şu bilgiler paylaşıldı, kullanıcılar, takip isteği gönderirken "arkadaşlık", "iş", "ilgi" veya "başka" gibi bir neden seçebilecekler. Seçilen neden, takip isteği gönderen kişinin profilinde görülecek. Kullanıcılar, nedenlerini daha ayrıntılı olarak açıklamak için bir mesaj da yazabilecekler.

YENİ ÖZELLİĞİN ETKİLERİ
Yeni özellik, Instagram'da takip istekleri gönderme sürecini önemli ölçüde değiştirecek. Yeni getirilecek özellik sonrası;
•Seri takip istekleri gönderilmesi azalabilir.
•Takip istekleri daha anlamlı ve hedefli hale gelebilir.
•Kullanıcılar, takip istekleri gönderirken daha dikkatli davranabilirler.

YENİ ÖZELLİĞİN NE ZAMAN YAYINLANACAĞI
İnstagram, yeni özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağını henüz açıklamadı. Ancak, özelliğin önümüzdeki aylarda yayınlanması bekleniyor.

Bunu yaptıysanız dikkat! Mesajlarınızı başkası okuyor! Bunu yaptıysanız dikkat! Mesajlarınızı başkası okuyor!

Haber: Burak Çalışkan