Kırıkkale Üniversitesinde öğretim döneminin sona ermesine rağmen Üniversitede yer alan öğrenim kadrolarına yönelim eğitim programını devam ediyor. Son olarak III. Fars Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı Çalıştayı yapıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştayın özel oturumu, Üniversitede Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümünün kurulması ve faaliyete geçmesinde emeği geçen Prof. Dr. Nazif Şahinoğlu adına düzenlendiği belirtildi.

Ortak sorunlar tartışıldı

Son toplantıda Prof. Dr. Nazif Şahinoğlu'nun akademik çalışma disiplini, bilimsel çalışmaları ülkemizin farklı üniversitelerinden katılan öğretim üyelerine ve genç akademisyenlere aktarıldı. Programın diğer oturumlarında Bölüm/Anabilim Dalı Ders Programları, Ders içerikleri ve kaynakları konusunda değerlendirmeler yapıldığı belirtildi. Üniversitelerin ortak sorunlar ve çözüm yolları tartışıldı.

Kırıkkale’de Kut'ül Amare Zaferi kutlandı Kırıkkale’de Kut'ül Amare Zaferi kutlandı

60 öğretim kadrosu

Kırıkkale Üniversite, III. Fars Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı Çalıştayına Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi'nin faal halde olan; İbrahim Çeçen Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Medeniyet Üniversitesi bünyelerinde öğrenci alımı gerçekleştirmeyen ilgili bölüm ve anabilim dallarından 60 kadar Öğretim üyesinin ve genç akademisyenin katıldığı belirtildi.