Ramazan Ayının gelmesiyle birlikte arama motorlarında en çok iftar duası aranıyor. Peki oruç açmadan önce edilecek dua nedir?

Oruç açmadan önce edilecek dua

Okunuşu: “Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme’l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü.”

Anlamı: “Allah’ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!”

Arapçası verilen iftar duası Türkçe anlamı ile de okunabilir. Türkçe anlamı ise şu şekildedir:

“Ey mağfireti geniş olan Allah’ım! Beni bağışla Allah’ım! Senin rızan için oruç tuttum. Sana inandım. Sana dayandım. Verdiğin nimetle oruç açtım. Ramazanın yarınki gün orucuna niyet ettim. Önceden işlediğim, ilerde işleyeceğim günahlarımı affet. Yardımı sayesinde oruç tuttuğum, rızkıyla iftar ettiğim Allah’a hamdolsun.”

İftardan sonra edilecek dua

Okunuşu: “Elhamdülillahillezî et amenâ ve sekenâ ve cealenâ minel müslimin”

Anlamı: “Açlığımızı ve susuzluğumuzu gideren ve bizi Müslüman kılan Allah’a hamdolsun.”

Öğretmenlere “Heimlich manevrası” eğitimi Öğretmenlere “Heimlich manevrası” eğitimi

Nihat Hatipoğlu’nun Ramazan Ayında televizyon kanallarında sıkça dile getirdiği iftar duası uzun dualar arasında yer alır. Nihat Hatipoğlu’nun dile getirdiği dua ise şöyledir:

“Allah’ım! Bugün de oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bugünün günahlarından beni uzaklaştır; bugün de sürekli olarak seni zikretmeyi bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden! Allah’ım! Bugün de bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mütevazı insanlar gibi dönüş yapıp tövbe etmemle göğsümü genişlet; emanınla, ey korkanların emanı ve güveni! Allah’ım! Bugün de beni hoşnutluğuna götürecek bir kılavuz kıl bana; bugün şeytanı bana ulaştıracak hiçbir yol bırakma; benim yerleşeceğim ve rahat edeceğim yeri aden kıl; ey arayanların hacetlerini yerine getiren Rabbim!”