Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, 12 Eylül Darbesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Bozdağ açıklamasında; “Binlerce ailenin hayatını karartan işkence yargılama ve idamlardan geriye kan ve gözyaşı kaldı. Darbe düzenlemelerinin etkisiyle dizayn edilen siyasi ortam bugün sonuç olarak tek adam rejimine giden yolda AKP iktidarını yarattı. Geriye dönüp bakıldığında sivil siyasete her müdahale demokrasiyi mutlaka geriye götürmüştür. 15 Temmuz Darbe Girişimi de demokrasiye vurulmuş bir darbedir. Darbelere karşı durmak, darbecileri yargılamak demokrasinin gelişimi bakımından önemlidir. Ancak en az bunun kadar önemli olan bir başka unsur ise, darbelere zemin hazırlayan, bazı çevrelere 'ne istedilerse veren' , siyaseti kendi çıkarı için cemaatlere oyuncak eden zihniyeti de sandıkta mahkum etmektir.

İnternet kullanıcıları için en iyi arama motorları İnternet kullanıcıları için en iyi arama motorları

CHP bugün ve yarın sivil siyaseti hedef alan tüm darbelerin karşısındadır. Cumhuriyeti 2. Yüzyılında demokrasi ile taçlandıracağız. Darbeleri ve darbe hukukunu bir daha açılmamak üzere kapatacağız. Başta Yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren olmak üzere Demokrasi uğruna can verenleri saygıyla rahmetle anıyoruz. Darbeleri ve faillerini lanetliyoruz” dedi. Haber: Kenan Kuzucu