Kırıkkale için bu sefer tam tersi söylendi! Dışarı çıkarken dikkatli olun! Kırıkkale için bu sefer tam tersi söylendi! Dışarı çıkarken dikkatli olun!


İlimizde 17 yıl aradan sonra Hafızlık Okulunu açılışı yapıldı. Etiler Mahallesinde yapılan açılışa Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız , Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, İl Müftüsü Bekir Gerek, Emniyet Müdürü Hasan Onar,AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay,Geylani Vakfı Başkanı Haydar Çelik, İl müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı

90'lı yıllarda düşündük

Nur Camii Müezzini Murathan Önder'in okuduğu Kuran-ı kerim ile başlayan törende hafızlık öğrencileri ilahiler seslendirdi. Törende ilk konuşmayı binayı İl Müftülüğüne bağışlayan Geylani Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Haydar Çelik yaptı. Çelik konuşmasında ilimizde İl müftülüğüne verilen binayı 90 yıllarda Hafızlık Okulu olması için planladıklarnı daha sonraki yıllarda Kız öğrenci yurdu olarak hizmet verdiğini söyledi. Çelik konuşmasında ' İlimiz için büyük eksiklik olan Hafızlık Okulunun açılması bizleri son derece memnun etti. Binanın bu şekilde hizmet edecek olmasıda bizleri sevincini bir kat daha arttırdı' ifadesini kullandı.

22 bin kişi Kuran eğitimi aldı

İl Müftüsü Bekir Gerek yaptığı konuşmada ilimizde göreve başladığı günden bu yana Kuran Kursu sayısını arttırmak için çaba sarf ettiklerini belirtti. Gerek '2011 yılında 39 olan Kuran kursu sayımız 2014 yılı itabari ile 111'e yükseldi.Bu Kuran kurslarından 5 bin 372 öğrenci eğitim görüyor. Yaz Kuran kurslarında bu yıl 14 bin 481 öğrencimiz eğitim aldı. Tüm il genelinde açılan kuran Kurslarında yaklaşık 22 bin insanımız eğitim aldı. Bu sayı bizleri son derece memnun etti. İlimizde Kız Hafızlık Okulu 2011 yılında açıldı. 10 kadar kız öğrencimiz eğitimlerini tamamlayarak hafız oldular. Onlar için önümüzdeki günlerde tören düzenleyeceğiz. Geylani Erkek Yatili kuran kursumuz ilimizde 17 sene sonra hizmete giriyor.İlimiz için büyük eksiklik idi. 60 öğrenci kapasiteli Hafızlık okulumuzde 54 öğrenci eğitim görüyor 5 katlı binamızın iç dekarasyonu için 400 bin tl harcadık. Önümüzdeki yıllara da Osman Gazi Mahallesinde bulunna 5 dönümlük araziye Erkek Hafızlık Okulu açmayı planlıyoruz' ifadesini kullandı.

Hafızlık büyük nimet

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptığı konuşmada Hafızlığın İslamiyetteki yerinin büyük olduğunu bu hizmetin açılması ile toplum olarakta bir vebalden kurtulduklarını söyledi. Saygılı 'Hafızılık eğitimi alan kişi Allah'ın kelamını sonuna kadar götürecek kişidir. Dinimizde bir hafızın mahşerde cehennemde bile olsa 10 kişiye şefaatçi olacağından bahsedilmiştir. Dolasıyla burada eğitim alan öğrenciler toplum katında büyük önem arz ediyorlar.Kuranı anlamak ve amel etmek gerekiyor. Kuranı anlayıp amel eden insanlar bu eğitim kurumundan çıkacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim' ifadesini

Allahın edep sofrası

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş yaptığı konuşmada Kuranı Kerimin sonsuza kadar insanları doğru yola götürecek tek kitap olduğunu ifade ederek 'Kuranı Kerim Allah'ımız sadece sevdiği insanların kalbine yerleştirir. Bu bakımdan kuranı kerimi sevmek Kuranı Kerimi öğrenmek, okumak, okutmak, ezberlemek onunla amel etmek ve ondan istifade etmek Cenab-ı hakkın büyük bir lutfüdur. Kuran-ı Kerimi Peygamber efendimiz Allahın edep sofrası olarak tanımlıyor. Bu edep sofrasından istifade eden insanlar hem manevi hem de maddi huzurlu mutlu ve kalbi selim bir insan olurlar. Kuran-ı Kerim bizim yolumuzu aydınlatan bir kitaptır. Biz onun hakikatlerinden istifade etmekle onun aydınlığından yararlanmakla mükellefiz. Hiç birimiz kendimizi Kuran-ı Kerimin hakikatlerine koyamayız. Üzerimize düşen onun hakikatlerinden istifade etmektir. Ben kur-an öğrenen çocukları, gençleri ve onların ailelerini canı gönülden tebrik ediyorum.Hafızlar Toplumda dolaşan canlı kuranlardır. Bu Kur-an kursumuzun yapılmasına katkı sağlayan emeği geçen iş adamlarımızın, Geylani vakfımıza çok teşekkür ederim. Kuran-ı Kerim bize kendisi karşında insanların kaç sınıfa ayrıldığını bizzat kendisi ifade ediyor. 3 sınıfa ayırmış. Bunlardan ilki bir kısmımız kendimize yazık eden insanlarız. Böyle bir aydınlıktan yararlanmamak suretiyle kendimize zulüm eden insanlarız. Bir kısmımız ise bu hususa orta bir yol takip eden Kur-anı Kerim'den kısmen istifade edenler insanlarız. Bir kısmımızda bu hususta yarış içinde olan hayır ehli insanlarız. Amel defterleri kapanmayacak olan kıyamete kadar açık kalacak olan insanlardır. Kuran- Kerimi okumak kadar onu hayatınıza tasdik etmek çok önemlidir. Günümüzde Kuran ahlakına layık gençler yetiştirmeliyiz. Şuanda okullarımıza Kur-anı Kerim dersi girdi. Okullara kur-an girmesi 17 Milyon gencimiz Kuranla karşı karşıya gelecek' ifadesini kullandı.

Hepimiz sorumluluktan kurtulduk

Vali Ali Kolat açılış töreninde ilimizdeki büyük bir eksikliği daha bitirdiklerini ifada ederek 'İnşallah bu kurslarda güzel hocalar hafızlar yetişecek. Bu kurslar oldukça ezanlarımız susmayacak yaygınlaşacak. Ülkemizde 1900 yılarda 96-98 yılarda olumsuz süreçler yaşandı. Burada talihsizliğe uğramış Müftülük Belediye Geylani Vakfı ve vatandaşlarımızın gayreti ile güzel kurs oldu. Hepimiz sorumluluktan kurtarmış oldunuz. Bütün diyanet camiası ve görevlileri oldukça iyi çalışıyor. Hem vatandaş hem kurumların desteği ile hizmetler devam ediyor. Bu kurslar son derece önemli herkesin emeği var bu kurslarda ' ifadesini kullandı.

Öğrencilerle ilgilendiler

Konuşmaların ardından Geylani Erkek Hafızlık kursu Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız , Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, İl Müftüsü Bekir Gerek, Emniyet Müdürü Hasan Onar,AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay,Geylani Vakfı Başkanı Haydar Çelik'in kestiği kurdela ile hizmete girdi. Vali Kolat veberaberindeki heyet Hafızlık Okulunda eğitim gören öğrencilerle yakından ilgilendi. Vali Kolat bina içerisinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.