Messi, 2000 yılında Barcelona'nın altyapısına katıldığı günden bu yana futbol dünyasında büyük bir iz bıraktı. Kariyeri boyunca sayısız ödül kazandı ve pek çok rekor kırdı. Ancak, 36 yaşındaki futbolcu için artık kariyerinin sonuna doğru yaklaşıldığı düşüncesi futbol camiasında yaygınlaşmaya başladı.

İşte yapay zekanın gözünden Kırıkkalegücü! İşte yapay zekanın gözünden Kırıkkalegücü!

Bu spekülasyonlarda etkili olan birkaç faktör bulunmaktadır. İlk olarak, Messi'nin artık kariyerinin son dönemlerinde olması ve fiziksel olarak daha az dayanıklı hale gelmesi, futbolu bırakma kararını hızlandırabilir. Dünyanın en zor liglerinden birinde, aynı şekilde dünyanın en iyi takımlarından biri olan Barcelona’da uzun yıllar top koşturan Messi, 2023 yılında Paris Saint Germain’in yolunu tutmuş ve burada Barcelona günlerinde çok uzak bir sezon geçirmişti. Messi’nin PSG’den sonraki durağı ise Amerika Ligi ekiplerinden Inter Miami CF oldu. Burada eski ihtişamlı günlerinden daha da uzaklaşan Messi’nin piyasa değeri de artık 35 milyon Euro’lara geriledi.

2022 Dünya Kupası’nı da kazanmış olan Messi kariyeri boyunca, neredeyse kazanılabilecek tüm kupaları kazandı. Bununla birlikte, Messi'nin futbolu bırakma kararı henüz netleşmiş değil. Amerika Ligi’nde oyuyor olsa da halen Kırıkkale de dahil olmak üzere dünya genelinde büyük bir hayran kitlesine sahip. Ayrıca, yıldız futbolcu birçok kez geleceği hakkında açıklamalarda bulunmuş olsa da, kesin bir tarih vermemiştir.

Messi'nin futbolu bırakacağına dair spekülasyonlar, futbolseverler arasında büyük bir merak uyandırmış durumda. Birçoğu, bu efsanevi futbolcunun kariyerinin sona ermesinin futbol dünyasında büyük bir boşluk yaratacağına inanıyor. Ancak, Messi'nin ne zaman emekli olacağına dair kesin bir tarih henüz belirlenmediği için, hayranları ve uzmanlar geleceği merakla beklemeye devam ediyor.

Haber: Burak Çalışkan