SOKAĞI KAPATMIŞ
Kırıkkale Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı’nın meclis üyesi olan ve iki dönemdir Belediye Başkan Yardımcılığı yapan Erol Mutlu Bakır, evinin bulunduğu sokağı trafiğe kapatarak kendisine özel mülk haline getirmiş. Osman Gazi Mahallesinde 1494. Sokağın bir girişini açılır – kapanır kapıyla, diğer girişini ise beton bloklarla kapatan Erol Mutlu Bakır, evine özel giriş yapmış. Site içerisinde bulunan evine, site sakinlerinden ayrı giriş yapan ve bunu yapabilmek için 1494. Sokağı özel mülk haline getiren Bakır’ın bu tavrı “İşte Kibrin Fotoğrafı” yorumlarına neden oldu. Sokağın giriş çıkışının kapatıldığı fotoğraflar sosyal medyada paylaşılırken “Bu millet beton bariyerleri, pazar günü kaldıracak” şeklinde yorumlar yaptılar.

BURNU DÜŞSE ALMAZDI
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Mutlu Bakır ve Özel Kalem Müdürü Bülent Özkan’ın kibirli oldukları kamuoyunda sık sık dile getirilirken, Saygılı’nın üç ayrı makam odasının olması, Belediye Meclis Toplantılarına çoğunlukla katılmaması, katıldığı toplantıda “Burnum yere düşse eğilip almam” gibi kibir göstergesi olan sözleri sık sık gündeme gelmişti. Özel Kalem Müdürü Bülent Özkan’ın ise vatandaşlara tepeden baktığı, Saygılı ile görüşmek isteyen kişilere duvar örmesi, randevu taleplerine olumlu yada olumsuz dönüş yapmaması kamuoyunda tepkiye neden oluyordu. Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı’nın iki dönem yardımcılığını yapan Erol Mutlu Bakır’ın ise sitenin ortak giriş ve yollarını kullanmaması, sokağı kapatıp kendisine özel giriş ve park yeri yapması kibrinin boyutunu gözler önüne serdi.

EMEKSİZ İKTİDARIN SONU
Mehmet Saygılı ve ekibi 2014 yılında eski İç İşleri Bakanı Beşir Atalay’ın referansı ile iktidar partisi Ak Partinin kalesinde aday olmuş, tanınırlığı dahi neredeyse yok iken belediye başkanı seçilmişti. İlk döneminde hiçbir icraatı olmayan Saygılı belediyenin asli görevi olan maaş ödemeyi büyük marifet gibi lanse etmiş, insanlığın ve ahlakın ilk kuralı olan dürüstlüğü piar çalışması olarak kullanmıştı. 2019 yerel seçimlerinde Dürüst Başkan şeklinde piar yapan Saygılı’nın, eniştesi olan müteahhide DSİ’nin bütün uyarılarına rağmen inşaat ruhsatı vermesi ve taşkın sahasında yapılan konutlardan kendinin de mülk sahibi olması “dürüst başkan” duruşunda zedelenmeye neden olmuştu. Saygılı’nın Kırıkkale’nin en lüks sitelerinden birinde otururken, tapu değeri onlarca milyon lira olan Ankara’da bir rezidansa taşınması da Saygılı’nın malvarlığının sorgulanmasına yol açmıştı. İki dönem Ak Partinin gücü ve Erdoğan’ın rüzgarı ile belediye başkanı seçilen Saygılı son döneminde özellikle alt yapıda yaşanan sorunları çözememiş, vatandaşın tepkisiyle karşılaşmıştı.

Haber: Çağlar Atmaca

Kırıkkaleli avukatlar ayaklandı! “Adalet istiyoruz!” Kırıkkaleli avukatlar ayaklandı! “Adalet istiyoruz!”