KENDİ ATTIĞINI KENDİ YALANLADI OYSA HABER DOĞRU

Kırıkkale Meteoroloji Müdürü şahsi whatsapp hesabından kendi gönderdiği haftalık hava tahmini raporunu önce açıklamamız yok diye reddetti, sonra da memuru aracılığıyla gazetemizi arayarak tehditler savurdu. Akşam saatlerinde Meteoroloji Müdürü Yıldırım Altunbaş, whatsap üzerinden gazetemize haftalık hava durumu tahmini olan Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait internet sitesinin linkini gönderdi. Gönderilen genel müdürlüğün sitesinde, Kırıkkale için kuvvetli don uyarısı ve buzlanmaya karşı uyarı dikkat çekti. Vatandaşlarımızın bilgilenmesi için gazetemizde konu haberleştirildi ve yayına sürüldü. Ancak Meteoroloji Müdürü mesajı kendi göndermesine ve bu durum mesaj içerikleriyle sabit olmasına karşın bizim açıklamamız yok şeklinde mesaj attı. Mesaj üzerine haberimizin içeriğini “meteorolojik verilere göre” olarak değiştirmemize rağmen, gazetemize tehdit telefonu edildi.

HABERİ KALDIRIN, YOKSA BEN GELİR KALDIRIRIM

Gazetemize telefon eden ve kendisini Meteoroloji nöbetçi memuru olarak tanıtan şahıs, yapılan haberi kendilerinin açıklamadığını iddia etti. Gazeteci arkadaşımız haberin müdür tarafından gönderildiğini, buna rağmen içerikte değişiklik yaptığını ve haber içeriğinin meteoroloji genel müdürlüğüne ait siteden alındığını, haberin yalan ve yanlış olmadığını, kuvvetli don uyarısının site tarafından haritalarla resmedildiğini bildirmesine karşın, şahıs gazeteci arkadaşımızı “Haberi kaldırın, yoksa ben gelir kaldırırım” diyerek tehdit etti. Telefondaki şahıs kim olduğunun sorulması üzerine ise “Pazartesi günü beni tanıyacaksın, görüşeceğiz” söyleriyle tehditlerine devam etti. Olay üzerine Gazeteci arkadaşımız ve Gazetemiz imtiyaz sahibi Cumhuriyet Polis Merkezine gelerek, meteoroloji müdüründen ve nöbetçi memur olduğunu söyleyen şahıstan şikâyetçi oldu.

Kırıkkale’de hacı adaylarına hazırlık kursu Kırıkkale’de hacı adaylarına hazırlık kursu

GELİNDE KALDIRIN!

Manşet Gazetesi olarak ilkeli yayın hayatımıza devam etmekteyiz. Bu zamana kadar gazetemizde yalan haber hiçbir zaman yapılmamış, yanlış yapılan haberler içinse gereken ne ise o yapılmıştır. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz, biz hatamız var ise düzeltiriz, ancak hatamız yoksa kimse bize haber kaldırtamaz. Yaptığımız haberin sonuna kadar arkasındayız, ölçümleri biz yapmadık, meteoroloji genel müdürlüğünün sitesinden, Kırıkkale il müdürünün yönlendirmesiyle aldık. Şimdi haberi kaldırmamız için bize tehditler savuran memur ve onu azmettiren müdüre sesleniyoruz, gazetemizin ışıkları sabaha kadar yanacak, “Gelin de kaldırın!”