Kırıkkale’de ilk doğum yaşı açıklandı! Kırıkkale’de ilk doğum yaşı açıklandı!


İlimizde son günlerde elektrik konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Elektrik dağıtım şirketi Enerji SA yetkililerinde gerek arıza gerekse kesintiler konusunda vurdumduymaz tavrı vatandaşlarla kurum arsındaki problemlerinde artmasına neden oluyor. Şehirdeki esnaflar kesinti nedeniyle iş kaybına uğradıklarını vatandaşlar ise evlerdeki elektronik makinelerini arızalandığından dert yanıyor.

İLÇELERDEDE AYNI SIKINTI

Önceki gün gazetemizde yer verdiğimiz haberde Keskin´in bazı köylerinde elektrik arızası nedeniyle sıkıntının yaşandığını  yaklaşık altı ay boyunca süren arızanın tamamen yapılmadığın belirten köy muhtarları bazen dağıtım şirketi elemanlarının arızaya bile gelmediklerinden dert yanmışlardı. Keskin´de olduğu gibi Bahşılı ve Yahşihan ilçelerinde de elektrik konusunda yaşanan sıkıntılar sık sık gündeme gelmişti. Hatta Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar yaptığı halk günü toplantısında arızalar konusunda kendisinin de müzdarip olduğunu yetkililer ile yaptığı telefon görüşmelerinde istedikleri sonucu alamadıklarını belirtmişti.

ARIZA YOK HABERSİZ KESİNTİ ÇOK

Elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olanlar içinde şehir merkezindeki esnaflarda bulunuyor. Esnaflar sık sık elektrik kesinti yaşanmasından dert yandılar. Esnaflar elektrik arızasını olabileceğini bunun normal olduğunu ancak yetkililerin kendilerine bu konuda dahi bilgi vermediklerini kesintinin ne kadar süreceği konusunda bilgi almak için yaptıkları telefon aramalarında ise sağlıklı bilgi alamadıklarından belirttiler. Esnaflar, “Elektrik arızası olabilir. Ancak biz elektrik arızalarının gece yapılmasından yanayız. Veya Pazar günü iş yerlerinin büyük bir kısmı kapalı oluyor o günlerde çalışmalar yapılabilir. Uzun sürecek kesintilerin ise önceden haber verilmesi gerekli. Kesinti olduğu zaman Elektrik Arızayı arıyoruz. Burada karşımıza teyp kaybı çıkıyor. Yani bizi muhatap alıp derdimize çare bulacak muhatap bulamıyoruz. Birde kesinti için gelen ekiplerin işleri ağırdan alması ağır hareket etmesi  sinir kat sayımızı arttırıyor” ifadelerini kullandılar.

6 SAATLIK KESİNTİ Mİ OLUR

İş yerlerinde elektrik konusunda bu sıkıntı yaşanırken mahallerde de ise durum daha içler acısı. Son günlerde sık sık elektrik kesinti yaşanan mahallelerin başında Kaletepe ve Bağlarbaşı mahallesi geliyor. Mahalle sakinleri uzun süreli kesintiler için kurumun daha önce beledi anons sistemi ile bilgi verdiğini ancak son günlerde bilgi verilmeden kesintiler yapıldığını söyledi. Mahalle sakinleri sabah saatlerinde giden elektriklerin yaklaşık altı saat sonra geldiğini belirterek “ Kurumu aradığımız arıza olduğunu bir saate kadar elektrik verileceğini söylüyorlar. Ancak bu bir saat oluyor altı saat. Ani kesilen elektrik aniden daha yüksek voltajla gelerek elektronik aletlerimizin arızalanmasına neden oluyor” iddialarında bulundular.