Kırıkkale’de Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülten Akıncı Engin, Millî Eğitim Bakanlığınca düzenlenen "Öğretmen Gözüyle Eğitim Öğretim" fotoğraf yarışmasında üçüncü oldu. 700 eser arasından üçüncü olan Gülten öğretmen, ödüllü fotoğrafın hikayesini anlattı. Gülten Öğretmen, “Aslında fotoğrafı olan ilgim çocukluğundan beri başlıyor. Daha okuma yazma bilmiyorken bile evimizdeki ansiklopedilerdeki o fotoğrafa dair bir görsel altyapı oluşmuştu ve özellikle de siyah beyaz fotoğraflara karşı özel bir ilgim olmuştur. Hayat devam ediyor, hayat böyle ciddi arkasına devam eden anlardan oluşuyor. Ve biz fotoğraf çektiğimiz an o anı durduruyoruz”

“Yani hayat akıp geçerken bir anı durduruyoruz ve o durdurduğumuz an o kadar önemli bir anki. Ben o yüzden fotoğraflar bize çok etkileyici geliyor. Yani hayat gelip geçiyor. Geriye bir tek fotoğraflar kalıyor. Aslında kendime bir fotoğraf makinesi aldıktan sonra yani gördüğüm her şeyi kayıt altına alma isteği vardı ve bir eğitimci ve bir öğretmen olmamdan kaynaklı olarak zaten fotoğraflarımın çoğu bölümü eğitim teması üzerinden ilerliyordu. Bu daha önceki yıllarda da yapılmıştı bu yarışma. Benim EBA'nın düzenlemiş olduğu bir yarışmada da yine bir ödülüm vardı. Bir gün İstanbul'da görev yaptığım okulun arka bahçe duvarına öğrencilerin kendiliğinden bu resmi yaptığını görsel çok samimi, çok kendiliğinden ve sıcak gelen bir konuydu ve onu kayıt altına aldım. Böyle bir yarışma olduğunu da duyunca bu fotoğrafın samimiyetine güvenerek yarışmaya gönderdim ve Türkiye üçüncüsü oldu. Fotoğrafın Hikayesi böyle”

Kırıkkale’de özel öğrencilerin gösterisi, hayran bıraktı Kırıkkale’de özel öğrencilerin gösterisi, hayran bıraktı

“Bazı yarışmalara katılıp çok sayıda hem ulusal hem de uluslararası yarışmalarda ödüller aldım. Derslerde de yine özellikle on ikinci sınıfılar içerisinde yer aldığı için fotoğrafçılıktan çokça bahsediyorum. Zaman zaman fotoğrafla ilgili belgeselleri göstermekteyim ve okulumuzda da birçok öğrencinin fotoğrafa ilgisinin arttığını, videoya ilgisinin arttığını ve bu anlamda üretim yaptıklarını gözlemlediğim için de çok mutluyum” dedi.

Edinilen başarının ardından Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü, yaptığı paylaşımda, “Millî Eğitim Bakanlığınca "Öğretmen Gözüyle Eğitim Öğretim" temalı öğretmenler arası fotoğraf yarışmasında 700 eser arasından Türkiye 3. olan ve çektiği fotoğraflarla uluslar arası düzeyde de ödüller alan öğretmenimiz Gülten Akıncı Engin, fotoğrafın hikayesini anlattı. Öğretmenimizi göstermiş olduğu başarısından dolayı bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Haber: Burak Can

(Fotoğrafın Orjinal halini aşağıdaki fotoğraflara tıklayarak görebilirsiniz)