TÜİK verilerine göre Kırıkkale nüfusu en fazla azalan iller arasında 12. sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıllarda göç veren iller arasında ilk beşe girerek Van´dan sonra ikinciliği paylaşan Yozgat açıklanan son verilerde nüfusu en fazla azalan iller sıralamasında Van´ın koltuğunu kaparak birinci sıraya yükseldi. Son beş yılda Amasya, Çankırı, Çorum, Erzurum, Isparta, Kars, Kırşehir, Kütahya, Sivas, Tokat, Zonguldak, Kırıkkale ve Ardahan vilayetlerinin nüfusunda nispeten azalma göze çarparken, Yozgat´ta ki nüfus azalması zirve yaptı.

Başkan müjdeyi verdi! Balışeyh’te ‘İhbar Hattı Masası’ kuruluyor! Başkan müjdeyi verdi! Balışeyh’te ‘İhbar Hattı Masası’ kuruluyor!

 

KIRIKKALE´DE YÜZDE 3

Bu kapsamda en fazla nüfusu azalan şehir yüzde 11,24 ile Yozgat oldu. 2009 yılında 487 bin 365 kişi olan Yozgat nüfusu 2014 yılında 432 bin 560 kişiye kadar düştü. Yozgat´ı bir adım geriden takip eden Ardahan´da nüfus azalış sayısının yüzde 6, Tokat´ta bu rakamın yüzde 4, Kırıkkale ve Zonguldak vilayetlerinde ise yüzde 3 seviyesinde olması Yozgat´taki göçün ve erimenin boyutunu gözler önüne serdi. Türkiye´de son 5 yılda nüfus artışında oransal olarak Antalya, sayısal olarak ise İstanbul´un ilk sırada yer aldığı belirtildi.