ÖĞRETMENLERİMİZ İÇİN ÖNERİLERİMİZ VAR

Yılmazer yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; Öğretmenler Günü´nüzü şık bir kutlama ilanı ile ve bir kaç öğretmenimizi ziyaret edip bu öğretmenlerimize birkaç karanfil vererek kutlamak isterdim. Ancak öğretmenler gününde daha gerçekçi daha objektif olmamız gerektiğini hatırlatmak ve mevcut sorunlarınızla ilgili farkındalık oluşturmak için siz değerli öğretmenlerimiz için acil olarak hayata geçirilebileceğini düşündüğüm öncelikli birkaç önerilerim var”

 

Rüzgara kapılan çocuk, balkon demiri arasında mahsur kaldı Rüzgara kapılan çocuk, balkon demiri arasında mahsur kaldı

EĞİTİM YARDIMI ÖDENMELİ

Önerilerini sıralayan Yılmazer, “Gelirleri ekonomik realitenin altında kalmış ve ciddi borç yükü yaşayan, kredi ve kredi kartı borcu yükü altında kalmış değerli öğretmenlerimiz için öğretmenlerimize özel borç yapılandırmaları ve gerekirse faizsiz kredi desteği devlet bankalarımızın öncülüğünde sağlanmalıdır. Öğretmenlerimize her yıl bir defa ödenen eğitim yardımının en az yüzde 100 artırılarak bir defa değil yılın her iki yarısı için de eğitim yardımı ödenmelidir”

 

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

“Öğretmenlerimizin mesaisi okul dışında ve evlerinde de devam ettiği için internet sağlayıcılarına yapacakları uygulama için vergi muafiyeti getirilerek öğretmenlerimizin bilgisayar ve cep telefonlarında kullandıkları internet ücretleri alınmamalıdır. Yukarıda saydığım palyatif çözümler sonrasında öğretmenlerimizin hayat standartlarının hak ettikleri yüksek seviyeye getirilmesi için etkin, yapıcı çözümler de acil olarak üretilmelidir. Bu düşüncelerle bizleri yetiştiren, yetiştirirken hiçbir emekten kaçınmayan siz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutluyorum” dedi.