CHP´Lİ ÖNAL KÖY ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Sulakyurt ilçesi Hamzalı Köyü´nü ziyaret etti. Önal´a Sulakyurt İlçe Başkanı Muharrem Gümüş, İl Genel Meclisi Üyesi Tarık Kaya ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. CHP´li Milletvekili Önal, köylüler ile bir araya gelerek tarım ve hayvancılıkta yaşanan sıkıntılar konusunda bilgi alış verişinde bulundu.

 

ÇİFTÇİ MUTLU ÜRETİM YAPMALI

Çiftçinin derdiyle dertlenen Önal, 'Çiftçinin sorunlarını çözebilmek en önemli gördüğümüz konulardan geliyor. Çiftçi mutlu üretim yapmalı. Üretmeyen bir Türkiye olmayalım. Mazotta, gübrede ve diğer giderlerde yaşanan maliyet artışı çiftçimizi kara kara düşündürüyor. İlk defa çiftçimiz yüksek gübre fiyatları sebebiyle gübresiz ekim yapmaya hazırlanıyor. Acilen çiftçi destekleri artırılmalı ve çiftçimize veriler sözler tutulmalıdır. Böyle giderse Kırıkkale´mizde yıllardır çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımız toprağını köyünü terk edeceklerini söylüyorlar”

 

ZAMLAR ÇİFTÇİNİN BELİNİ BÜKTÜ

KARAAHMETLİ’DE ARSA SATILACAK KARAAHMETLİ’DE ARSA SATILACAK

Mazota gelen zamlara değinen Önal, “Mazota gelen zamlar çiftçinin belini büktü. Artık yapılan destek yetmiyor. Çiftçi bu koşullarda tarım yapamaz. Kırıkkale tarım kenti, birçok ürün var. Çiftçi süt ve et durumunda da yem fiyatları karşısında yarışamıyor. Ayrıca besicilik yapan vatandaşlarımız her gün yem fiyatlarına gelen zamlar yüzünden mandırasını kapatma durumunda kaldı. Çiftçi de perişan, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız da perişan. Hayvancılık kan ağlıyor. Mazot pahalı, yem pahalı ve çiftçi zarar ediyor. Gübre mazot yüksek fiyatlara ulaştığı için çiftçi bu koşullar altında çok zorlanıyor ve kazanamıyor. Doğru destekleme iyi planlama yapılarak çiftçimizin sorunu azalacaktır' dedi. Haber: Kenan Kuzucu