19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun… 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun…


Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, Yeşilay Şube Başkanı Muhammet Erkam İşler, Cumhurbaşkanımı Recep Tayyip Erdoğan´ın teşrifleriyle 81 ilde ve KKTC´de video konferans sistemiyle gerçekleştirilen alkol ve madde bağımlıları ile aile ve yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal hizmet desteği veren 104 YEDAM´ın açılışına katıldı.

Ovacık Mahallesi Hürriyet Caddesi´nde hizmete giren YEDAM´ın açılış törenine, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Sağlık Müdürü Murat Ağırtaş, Yeşilay Kırıkkale Şube Başkanı Muhammet Erkam İşler ve YEDAM çalışanları katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın da katıldığı Yeşilay Genel Merkezi´nde gerçekleşen törene, Kırıkkale´den canlı bağlantı yapılarak açılış kurdelesi kesildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Her işimiz gibi bağımlılıkla mücadeleyi de insan merkezli yürütüyoruz.' dedi. Tütün, alkol, madde, kumar, teknoloji gibi bağımlılık sorunlarının çözümü yolunda gayret gösteren Yeşilay´ın tüm yönetimine, uzman kadrolarına ve gönüllülerine teşekkür eden Erdoğan, şöyle konuştu: 'Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinin ülkemizin dört bir yanındaki ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´ndeki toplam 104 noktada verdikleri hizmetlerle her yaştan pek çok vatandaşımızın hayatın renklerini yeniden kazanmalarına katkıda bulunacaklarına inanıyorum.

 “Bu merkezlerde ücretsiz olarak sunulan hizmetler, bağımlılarla sınırlı kalmayıp onların ailelerini ve sosyal çevrelerini de içine alan geniş bir mücadele stratejisine dayanıyor. Bağımlılıktan kurtarılan insanlara, sağlık güvencesinden istihdama, boş zamanlarını değerlendirmeden meslek edindirmeye kadar geniş bir alanda destekler sağlanıyor. Böylece bu iradeyi gösteren insanların önlerinde adeta yepyeni bir dönemin kapıları açılıyor. Psikologlardan sosyal hizmet uzmanlarına kadar geniş bir ekibin içinde yer aldığı zahmetli ve uzun mücadele sürecinin amacı, bağımlılıktan kurtarılan insanların yeniden aynı yanlışa düşmelerinin önüne geçmektir. Yeşilay´ımızın bu çerçevede ülkemiz gerçeklerine uygun şekilde oluşturduğu YEDAM modelinin başarılarını ve giderek genişleyen hizmet ağını takdirle izliyoruz” dedi. Haber Merkezi