POLİS SÜSÜ

Son yıllarda dolandırıcıların en çok tercih ettiği yöntem tele-dolandırıcılık oldu. Kırıkkale'de ise son bir iki ayda bu şekilde dolandırıcılık yapan ve mağdur olan vatandaş sayısında büyük artış gözleniyor. Vatandaşları telefon ile arayan ve kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar aradıkları kişilere numaralarının veya isimlerini terör örgütü ile ilgili soruşturmada geçtiğini belirterek para talebinde bulunuyor.

SON ANDA ENGELLENDİ

Bu paraları ise belirlenen banka hesap numarasına yatırmaları isteniyor. Kırıkkale'de son yaşanan olay bir gerçeği daha gözler önüne serdi. Onca uyarı ve yaşanan onlarca dolandırıcılık haberlerine karşın 4 muhtar 1 ayda 40bin lirayı dolandırıcılara kaptırarak son kurbanlar oldu. Geçtiğimiz günlerde ise bir köy muhtarının da aynı yöntemlerle dolandırılmaya çalışıldığı ve son anda olayın anlaşıldığı öğrenildi.

6 KİŞİ YAKALANDI

Kırıkkale`de son 2 ayda bu yöntemle dolandırıcılık yapan 6 kişiyi suçüstü yakaladıklarını, bu şüpheliler hakkında gerekli adli tahkikatların yapıldığını açıklayan Emniyet Müdürü Hasan Onar, yürüttükleri çalışmalar sayesinde 50 kişinin aynı yöntemle dolandırılmasını önlediklerini ve yaklaşık 500 bin liranın dolandırıcılara kaptırılmadan engellediklerini dile getirdi. Onar ayrıca, bazı vatandaşların dolandırıcılara inanarak yaklaşık 70 bin TL'yi kaptırdıklarını ifade etti.