Başbakan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde AK Parti Kırıkkale İl Teşkilatı ve Kadın Kolları tarafından düzenlenen organizasyonda AK partili bayanlarla bir araya geldi. İl Kültür Merkezinde yapılan toplantıya AK Bayanlar büyük ilgi gösterdi. Salon tıklım tıklım dolduğu görüldü. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın yanı sıra AK Parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı eşi Hilal Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay Kadın Kolları Başkanı Nurgül Doğmuş, AK Partili Kadın Meclis üyeleri, mahalle komitelerindeki bayan üyeler ve çok sayıda partili bayan katıldı.

Hizmet makamı olduğu için yapıyoruz

Ak parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Doğmuş atanmasından bu yana yaptığı hizmetleri anlatan bir konuşma yaptı. Doğmuş Ramazan ayı boyunca bir çok ev ziyareti gerçekleştirdiklerini ihtiyaç sahibi insanlara gerekli yardımda bulundukları söyledi. Doğmuş 'Biz siyaseti hizmet maktamı olarak görüyoruz. Yönetimindeki bayan arkadaşlarla başbakanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz' şeklinde.

Hanımlar başlarımızın tacıdır

Önal, “Gün sonunda bizim de hesap vermemiz gerekecek” Önal, “Gün sonunda bizim de hesap vermemiz gerekecek”

Büyük alkışlarla kürsüye gelen Başkana Yardımcısı Beşir Atalay Ak Parti Hükümeti olarak hanımlara yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsederek İl Yönetimlerinde, ilçe yönetimlerinde mutlaka kadınların bulunmasını sağladık. Kendimize bir sayı belirledik ve bu sayıda kadınlarımızı yönetime aldık. Bugün Kırıkkale'de 3 tane yüksek kurumda bayanlar var. Belediye'de 6 tane bayan meclis üyemiz var. İl Genel meclisinde üyelerimiz var. Biz her yerde kadınlara destek vermek istiyoruz. Siyaset etkili olma yeridir. Türkiye'de siyaset kurumların yerine hanım kardeşlerimizin en önemli yerlerde davet eder onları baş tacımızdır. Tayip bey her yerde kadınlarımızın en önemli görevler almasını istemiştir. Kadın hakları ile ilgili Türkiye'de en önemli hakları kazandılar. Bugün kadınlar için özel bir gün çünkü kadına şiddet gören kadınlarla ilgili bir anlaşmanın yürürlüğe girme tarihidir. 2011'de bunu imzalamıştık. Yani hanımlara şiddet uygulayan insan değildir. Eğitime baktığımızda Türkiye'de kız çocukların daha fazla eğitim alması okuması için bir çok tedbirler aldık. Özel olarak haydi kızlar okula projesini biz yürüttük. Çocuklar ilk öğretime gönderiliyor ama daha sonra liselere gönderilmiyordu. Biz mecburu eğitimi 12 yıla çıkarttık. Erkekte kızda liseyi bitirene kadar mecburen okuyacak. Eğitim olursa kadınlarımız kendi hakkını hukukunu korur. Hiç kimse şiddet uygulayamaz. Eğitim olursa meslek sahibi olur. Veya ev hanımıysa çocuklarını daha kişilikli yetiştirir. Onun için biz eğitimi çok önemsiyoruz. Kızlarınızı mutlaka okutacaksınız' ifadesini kullandı.

Bu kutsal bir harekettir

Ekonomik durumu iyi olmayan kızı, oğlu okula gönderen ailelere nakti yardımda bulunduklarını belirten Başbakan Yardımcısı Atalay 'Bayan kardeşlerimiz için elimizden geleni yaptık. Bayanlardan yüzde iki buçuk oy fazla alıyoruz. Toplumsal hayatın her kesiminde her yerde başarılı hanımlar var. Kamu kurumlarında bayan çalışması arttı. Kadın yönetici sayısı oranında biz sekizinci sıradayız. Bunların hepsi AK Parti bizim zamanımızda oldu. Kıyafet en önemli engeldi. Başını örttüğü için okullara gidemeyen kardeşlerimiz vardı. Eğitim alamayınca mesleği olmuyordu. On binlerce kardeşimiz bu sebepten ayrıldı. Mesleğini bırakan oldu. Ak Parti ile bunlar bitti. Geri gelmeyecek. Biz bunlar için siyaset yapıyoruz. Bizim bir davamız var. Bu kutsal bir harekettir. Herkes her okulda her yerde mesleğini icra ediyor üniversitelere bayanlar başörtülü gidince olay mı oldu. Bugün hiçbir olay yok herkes kardeş kardeş okul gidiyor. Her şeyi normalleştirdik şuanda herkes baş örtüsü ile istediği okula gidiyor ve istediği mesleği yapıyor . Yani AK Parti dönemi hanımlar için altın bir çağ oldu' ifadesini kullandı

Liderimizi Köşke gönderiyoruz

Atalay son olarak muhalefetin Çatı adayı ve bölge adayı olarak gördüğü Demirtaş hakkında bilgiler vererek ' Bir çatı tutturmuşlar ama bu partilerin ne öz ağırlığı var ne kendi ağırlıkları var. Hepsi ayrı telden çalıyor. Adayları bir şey söylese diğeri kırılıyor. Yaptıkları hükümetle Tayyip Erdoğan ile eleştiri başka bir şey yok. Ülke meseleleri ile yakından uzaktan ilgileri yok. İşte böyle seçim hazırlığı yapıyorlar.Son günlerde çatı adayının kamuoyunda yapılan anketlerde oranları düşüyor.Millet adayı tanıdıkça fikrini değiştiriyor.Önceleri bir havayla çıkarttılar ama pot kırdıkça millet tanıyor ve oy vermem diyor.MHP lideri dikkat etiniz mi bayram boyunca salon toplantıları yaptı. Zaten miting yapamıyorlar. Miting yapacak insan bulamıyorlar. Konuşmalarında da hiçbir hoş görü yok. Bayram konuşması değil kin nefret küfür hakaret . Sayın Bahçeli büyük bir telaş içerisinde.Çünkü kendi tabanında %40 oy vermem diyor. MHP'li kardeşlerimiz İstiklal Marşını bile bilmeyen bir adaya oy vermeyiz diyorlar. Haklılarda tabi. Böyle aday olmaz. Demirtaş'ta aynı bir parlattılar havalandırdılar ama şimdi gerisi gelmiyor. Yapılan araştırmalarda aldığı oy en fazla % 7. Gerisi gelmiyor. Milletimiz biliyor. Kime oy vereceğini biliyor. Çalışmanız çok gerekli. Biz köşke herhangi birini göndermiyoruz. Liderimizi gönderiyoruz. Onun için oyumuz çok yüksek olmalı.Bunun içinde gece gündüz çalışmalıyız' ifadesini kullandı. Atalay ayrıca seçimden sonra bayanlarla tekrar bir toplantı yapacağın söyledi