Çiğ süt üretimi azaldı! Çiğ süt üretimi azaldı!


Cumhuriyet Meydanından gerçekleşen 1 Mayıs kutlamalarına Petrol İş, KESK’E Bağlı (Eğitim Sen, Ses, Bes) Türkiye Emekliler Derneği ve Tüm emekliler sendikaları katılarak 1 Mayıs kutlamalarına destek verdi. Törene ayrıca  Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, CHP il Başkanı Ahmet Önal, Milletvekili adayları Murat Çakırca, Saadet Partisi Milletvekili adayları Faruk Vurgun, Faruk Vurgun,Emine Köksal ve Ramazan Gözalan, Petrol-İş Sendika Başkanı Recep Sefer, Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin, İşçi emekli Dernek Başkanı Yüksel Doğan, yönetimi, CHP Kadın Kolları, Gençlik kolları, işçiler katıldı.

 

Yapay ayrımlar

 

Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, yaptığı konuşmada, ülkenin her yerinde yüreklerin barış ve kardeşlik için çarptığını belirtti. İstanbul sokaklarında işçilerin, emeğin bayramını kutlamak için toplanmak istediklerini belirten Şahin “Siyasi iktidar; işçiler, kamu emekçileri, emekliler, toplumun ezilen, dışlanan, yok sayılan, ötekileştirilen tüm kesimlerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunlarını geri plana iterken, karşısına çıkan her fırsatta toplumu ayrıştırma ve kutuplaştırma politikasını sürdürüyor. İşçi ve emekçiler yapay ayrımlar üzerinden birbirine karşı kışkırtılıp düzen güçlerinin etkisine girmeleri hedeflenirken, onların kendi sınıf çıkarları etrafında birleşmeleri ve birlikte mücadele etmeleri fiilen engelleniyor.Siyasi iktidar, son dönemde giderek arttırdığı baskı ve şiddet politikalarını güvence altına almak, kendisini korumak için iç güvenlik yasası çıkardı. Zaten sınırlı olan özgürlükleri daha da kısıtlamayı hedefleyen iç güvenlik yasası ile devlet şiddetine yasal kılıf hazırlamayı, sıkıyönetim uygulamalarını olağan hale getirmeyi hedeflediler”  şeklinde konuştu

 

Özlük hakkım elimizden alınıyor

 

Şahin konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Bir taraftan kamuda esnek çalışma, angarya, taşeronlaştırma uygulamaları ile güvencesiz istihdam uygulamaları artarken, diğer taraftan eğitim, sağlık gibi en temel kamu hizmetleri hızla piyasa ilişkileri içine çekildi. Kamuda esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma uygulamalarının yaygınlaşması, iş güvencemiz başta olmak üzere, en temel özlük haklarımızın elimizden alınmak istenmesi, zorunlu rotasyon başta olmak üzere çalışma ve yaşam koşullarımızı zorlaştıran uygulamalar karşısında susmamız, geleceğimizi ipotek altına alan yasal düzenlemelere ve fiili uygulamalara daha fazla seyirci kalmamız mümkün değildir” ifadelerini kulandı

 

 

Onurlu mücadele

 

Petrol-İş Şube Başkanı Recep sefer yaptığı konuşmada “İnsanca bir yaşamın insanca bir ülke bırakmanın mücadelesi içindeyiz. Onlar onurlu bir mücadele için şuanda meydanları dolduruyorlar. Onlar 130 yıllık işçi sınıfı geleneğini işçi sınıfı mücadelesini yaşatmak için bugün meydandalar. Bizde Kırıkkale’de bu 130 yıllık mücadeleyi daha ileriye taşımak ve onurlu bir yaşam mücadelesini kurmak için bugün Cumhuriyet meydanındayız. Bugün Cumhuriyet meydanına gelip ben çocuklarımı onurlu bir gelecek bırakacağım diyen değerli dostlarımı işçi sınıfının evlatlarını, emekçileri hepinizi selamlıyorum. Kula kulluk etmemek için buradasınız ve bugün bu meydanlarda hem mücadelemizi yükseltmek hem de isteklerimizi bu meydanda haykırmak için buradayız” ifadesini kullandı.

 

Yalanlarla uyutuyorlar

 

Emekliler Dernek Başkanı Yüksel doğan yaptığı konuşmada Emeklilerin sefalet ücretine mahkum edildiğini bir yıl içinde istedikleri oranda zam alamadıklarını belirterek “ Ülkedeki 10 milyon emekli dul ve yetim sadaka gibi maaşlarla hayatlarını sürdürüyor. Mevcut iktidar intibaklarla promosyon yalanları ile uyutup duruyor. Emekliler kadar artık uyandık. İnsan gibi yaşamak için meydanlara inanıyoruz. İsteklerimizi haykırıyoruz. Sosyal hayatın hüküm sürdüğü eşit ücret dağıtımın yapıldığı bir Türkiye kurana kadarda mücadelemiz sürecek” şeklinde konuştu.

Bayramlarına bile katılmadılar

Türkiye Emekli Dernekleri Kırıkkale Şubesi Başkanı Basri Keskin yaptığı konuşmada emeklilerin sıkıntıların her geçen gün arttığını mevcut iktidarında bu sorunlara kulak tıkadığını söyledi. Keskin 1 Mayıs İşçi Bayramının AKP iktidarında bayram olarak kutlanmaya başlandığını kendilerini ilan ettiği bayrama kendilerini katılmadığını ifade ederek “ 13 yıldır iktidardalar. Hep sıkıntılarımızı aktardık. Ancak bu güne kadar sıkıntılarımız için bir çalışma yapılmadı. Emekli hep yok sayıldı. Bugün kendi ilan ettikleri bayrama katılma nezaketi bile göstermediler. İşçi sınıfını ve emekli’yi hep yok saydılar” ifadesini kullandı.

 

Sağanak altında halay çektiler

Program sanatçı Sevinç Eratalay’ın  konseri ile devam etti. Eratalay 1 Mayıs  marşının altından sağanak yağış başladı. Sağanak yağış altında işçilerin isteğini kırmayan Eratalay halay havalarını söylemeye başladı. Bu arada meydanda bulunan sendika temsilcileri ve işçiler sağanak yağmur altında çektikleri halaylarla 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramını kutladılar.