SİYASET HABERLERİ

ÜRETEN TÜRKİYE VAAT EDİYORUZ

7 Haziran’da yapılacak olan seçimler için tüm siyasi partiler çalışmalarına hız verdi. Partisinin adaylarına ve çalışmalarına destek vermek amacıyla İlimize gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hüseyin Kâhya Parkında partililer ve emeklilerle bir araya geldi. Cadde esnaflarına hayırlı işler dileyen Tekin, emeklilerin sorunlarını dinledi. Seçimlere çok kısa bir süre kaldığını belirten Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim vaatlerini emeklilere anlattı.

 

ALKIŞLAYIN GİTSİNLER

Kendisinin Kırıkkale’yi yakından takip ettiğini vurgulayan Tekin, Türkiye genelinde olduğu gibi burada da 7 Haziran seçimlerinde büyük bir başarı elde edeceklerini ifade etti. Kırıkkale’nin bir emekli şehri olduğunu söyleyen Tekin, ‘Emeklilerimizin yaşadığı sorunları takip ediyoruz. Bu sorunlar inşallah bizim iktidarlığımızla birlikte sona erecek. Başlatmış olduğumuz ‘Alkışlayın Gitsinler’ kampanyası halkımızı büyük bir şekilde bilinçlendirdi ve dikkat çekti. İşte şimdi söz halkımızda, seçimlerde bilinçli şekilde oy kullanın sonra alkışlayın gitsinler’ dedi.

 

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Emeklinin talep ve sorunlarını dinlemek için geldiği sözlerine dikkat çeken Tekin, ‘Orta Anadolu başkentinin hemen yanında bulunan bir İlin gelişmiş bir sanayisinin olmaması bizleri son derece üzüyor. Çünkü bu şehir MKE fabrikalarının kurulmasıyla birlikte gelişen bir İl konumuna gelmiş. Yani önümüzdeki süreçte burada MKE’nin yeniden canlanmasını, sanayinin gelişmesini istiyorsak çok çalışmalıyız ve yapılan bu olumsuz çalışmaları görmeliyiz’ ifadesinde bulundu.

 

ÜRETEN TÜRKİYE VAAT EDİYORUZ

Türkiye genelinde insanların zor durumda olduğunu söyleyen Tekin, ‘Biz esnafımızın, halkımızın, emeklimizin sorunlarını dinliyoruz. Üretmeyen değil, üreten Türkiye vaat ediyoruz, iktidarlığımızla birlikte tarımda, sanayide ciddi gelişme olacaktır. Bu olumsuz gidişata vatandaşımız kendi tercihiyle değiştirecektir. 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde bilinçli bir şekilde oy kullanarak, yapılan bunca olumsuzluğa dur diyebilecek kişiler sizlersiniz. Kırıkkale’nin yaşadığı sorunları da biliyorum. Yani caddelere, sokaklara Cumhuriyet ismi koyabilirsiniz. Ama Cumhuriyete saygınız yoksa sadece isimde kalır’ şeklinde konuştu.

 

SEÇİMLERE HAZIRIZ

Bu seçimde CHP’nin bir sürpriz yapacağını belirten Tekin, ‘Hiç kimsenin inancıyla, yaşam tarzıyla, kılığıyla kıyafetiyle, köküyle kökeniyle ilgili değiliz. Bunlar insanların kendine ait zenginliği olan özellikler. Bununda en büyük teminatı Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimlerde refahı tabana yayma iddiasını ete kemiğe büründürdü. Yani boş sözlerin yerine vatandaşın doğrudan hayatına etki edecek çok önemli projeleri, vaatleri toplumun önüne getirdik’ dedi.

 

KESKİN, SORUNLARI ANLATTI

Emeklilerin sorunlarını dinleyen Tekin, daha sonra Türkiye İşçi Emekliler Derneği Başkanı Basri Keskin`i yanına çağırarak, emeklilerin karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgi aldı. Emekliye yapılan bu zammı doğru bulmadıklarını belirten Keskin, bu konu hakkında dava açtıklarını ve mahkemeleri olduğunu söyledi. Keskin, “İntibak yasasının ilk başlangıcında önceliği Cumhuriyet Halk Partisi yaptı ama 1 milyon insan var. Bunun sadece devlettin kurumlarından çalışanların dışında özel şirketlerden emekli olanlar 10 lira ile 80 lira arasında zam alıyor. Bizim yani derneğimizin özel şirketlerden emekli olan arkadaşlarımız için teklifimiz var.eğer bunun takipçisi olursanız ki sonuna kadar size müteşebbis oluruz”

 

BİLİRKİŞİNİN RAPORU BİZİM LEHİMİZE

“Bu konuda mahkememiz var mahkeme sonuçlanır ve lehimize olursa 240 lira alacaklar. Bilirkişinin raporu bizim lehimize. Ancak savcılar ve hakimler değişti ne olur bilemiyoruz. Emekli arkadaşlarım akıllarını başlarına alsınlar. Aç olup yatmaktansa tok olup gezmek şereftir bizim için” dedi. Ziyareti sırasında Tekin’e İl Başkanı Ahmet Önal, Milletvekili Adayları Murat Çakırca, Ziya Kavlak, Hacı Arap Karadurmuş, parti yönetimi ve çok sayıda partili eşlik etti.