GÜNCEL HABERLER

Şehadet Yolunda Bir Demet

Kırıkkale´de lise öğrencileri tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz´da yaşanan darbe girişimini anlatan, ´Şehadet Yolunda Bir Demet´ adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

 

15 TEMMUZ OYUNU

Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hülya Çelik rehberliğinde, ´15 Temmuz Demokrasi Zaferi´ temalı senaryo yarışması düzenlendi. Yarışmada 10/B sınıfından Kader Gürbüz´ün yazmış olduğu ´Şehadet Yolunda Bir Demet´ adlı senaryo metni birinci oldu. Birinci olan senaryo daha sonra Hülya Çelik ve Gülşah Savat´ın yönettiği 14 kişilik tiyatro ekibi tarafından okulun çok amaçlı konferans salonunda sahnelendi.

                                                                           

KAHRAMANLARA VURGU YAPILDI

Oyunda 15 Temmuz kadın kahramanlarına vurgu yapıldı. Oyunda, darbecilerin Ankara Gölbaşı´nda yer alan Özel Harekât Daire Başkanlığı´na yaptığı saldırıda şehit düşen kadın polislerden Demet Sezen´le ilgili olarak darbe öncesi, darbe anı ve darbe sonrasından kesitler yer aldı. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi temalı oyun ses ve görüntü efektleriyle salondaki katılımcıların beğenisini aldı. Haber Merkezi