GÜNCEL HABERLER

KIRIKKALE´NİN KARAYOLU HAREKETLİLİĞİ ÇOK YOĞUN

 

TRAFİK VE TRAFİK GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, trafik düzeni ve güvenliğiyle ilgili farkındalığın sağlanması amacıyla Türkiye´de her yıl Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası´nı kutladıklarını söyledi. Ülkemizde her yıl 1 milyon yeni aracın karayolu trafiğine çıktığını ifaden Emniyet Müdürü Onar, “Bu yüzden trafik ve trafik güvenliği daha çok önem arz etmektedir”

 

KIRIKKALE TÜRKİYE´NİN MERKEZİ

İl Emniyet Müdürü Onar, alınan tedbirlere rağmen maalesef trafik kazaların meydana geldiğini söyleyerek, “Kırıkkale Türkiye´nin merkezi konumunda. Ankara yolundan 27 bin 835,Samsun yolundan 14 bin 489 ve Kayseri yolundan 15 bin 639 araç toplamda yaklaşık 58 bin araç günlük Kırıkkale´den geçmektedir. Çok yoğun karayolu hareketliliğimiz var' dedi

 

İLK YARDIM OLAYI CANLANDIRILDI

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı´nda meydana gelen bir trafik kazası sonrası ilk yardım olayı canlandırıldı. Daha sonra yılın sürücüleri seçilen Serdal Gökkaya, Mevlüt Öcal, Hakan Paran ile Gürbüz Biçer´e ve hafta dolayısıyla yapılan resim, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Program daha sonra trafik konulu serginin gezilmesi ile sona erdi.