SİYASET HABERLERİ

Bedelli Askerlik gündemimizde yok

Teknik bazda olan değişiklikler
Milli Savunma Komisyonu toplantıları ve Askerlik Kanunu hakkında bilgi veren Komisyon Başkanı ve Kırıkkale AK Parti Milletvekili Oğuz Kaan Köksal kanun tasarısının Torba kanun tasarısından sonra TBMM'ye geleceğini söyledi. Köksal yapılan değişikliklerin çevçeverisinin Anayasa olduğunu komisyonun sadece çerçevenin içini doldurduğunu söyledi. Köksal 'Kanun tasarısında daha önce yapılması gereken teknik bazda değişiklikler yer alıyor.

Yetki veriliyor
Bunlar Uzman Erbaşların diğer görevliler gibi alacağı nakti tazminatı, daha önce tazminat alamayan Uzman Çavuş, Astsubay ve Subayların makam tazminatı almaları sağlayan maddeler yer alıyor. Uzman Çavuşlarımızın askerlik süreleri de kıdemden sayılacak. Ayrıca Albay rütbesinden generalliğe çekiş kararname ile düzenleniyor. Sosyal tesis açılması için Genel Kurmay Başkanımıza yetki veriliyor' şeklinde konuştu.
Başbakan karar verecek
Yapılacak olan kanun tasarısı ile Kuvvet Komutanlarını yargılama esaslarının da değişeceğini belirten Köksal ' Kuvvet Komutanlarının yargılanması için suç istinat ettiği zaman üç kişilik heyet ön incelemede bulunacak. İnceleme sonuçları Başbakanın önüne gelecek. Başbakan yargılanmasına karar verirse itiraz için suç istinat eden Kuvvet Komutanı Cumhurbaşkanına itiraz edebilecek' şeklinde konuştu.

Bedelli gündemde değil
Son aylarda çokça dile getirilen Bedelli Askerlik ile ilgili sorulan bir soruya Köksal 'Komisyon tasarıları görüşüyor. Tasarıda böyle bir madde yer almıyor. Gündemimizde böyle bir şey yok. Bu konuda çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor.' şeklinde konuştu.