Tokat, Sulusaray merkezli AFAD raporlarına göre yerin 5,99 kilometre altında meydana gelen 5.6 şiddetinde ki deprem Kırıkkale'de de hissedildi. Kırıkkale'de hissedilen deprem paniğe neden olurken, Tokat'ta can ve mal kaybı olup olmadığı hakkında herhangi bir bilgi henüz paylaşılmadı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu katıldığı bir televizyon programında henüz büyük bir yıkım ihbarı almadıklarını ancak bir kaç caminin minarelerinde yıkım ihbarı olduğunu. Kesin ve net bilgilerin kriz masasından alınacağını ifade etti. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu katıldığı bir televizyon programına bazı küçük yıkıntıların olduğunu ve 112'den kesin bilgileri aldıktan sonra açıklama yapılacağını ifade etti. 
 

ALİ YERLİKAYA AÇIKLAMALARDA BULUNDU
İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından deprem ile ilgili açıklama yaparak "Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.



TOKAT DÜN GECE DE SALLANMIŞTI

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde dün gece de 4.7 büyüklüğünde deprem olmuştu. Bir gün içerisinde ikinci kez tekrar eden deprem 6 Şubat'ta art arda meydana gelen iki büyük depremi hatırlattı.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Alfa Romeo alınır mı? Alfa Romeo incelemesi! Alfa Romeo alınır mı? Alfa Romeo incelemesi!

Tokat'ta art arda meydana gelen depremlerin ardından açıklamalarda bulunan uzman isim Prof. Dr. Naci Görür, "Dün ve bugün depremler oldu. Dünkü Malatya, Battalgazi’de 4,3 büyüklükte, diğeri Sulusaray Tokat’ta ve 4,1 büyüklükte. Malatya depremi muhtemelen Doğanşehir’den Yeşilyurt yakınlarından Malatya’ya uzanan bir fay üzerindedir. Bu fay MTA canlı fay haritası üzerinde yoktur. Bu fay bu aralar sıkça 4 mertebesinde deprem üretmektedir.  Bugün Tokat’ta olan deprem, KAF’dan ayrılan ve GB istikametinde Anadolu levhası içerisine uzanan bir fay üzerindedir." dedi.

AFAD'DAN YENİ AÇIKLAMA

Afad yaptığı yeni açıklamada artçı depremlerin olduğunu ve 3,5 şiddetinde yeni bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem uzmanları Riskli binalara girilmemesi konusunda vatandaşları uyarırken, hasarlı binalara kesinlikle girilmemesi gerektiğini ifade ettiler.
 

Ayrıtılar Gelecek...