Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2. Sınıf öğrencilerinin daveti üzerine ‘Etkili İletişim ve Propaganda´ seminerine konuşmacı olarak katıldı. Seminerde bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktaran Başkan Ahmet Sungur, 5 yılda 7 kez ödül aldığını söyledi.

 

ETKİLİ İLETİŞİM VE PROPAGANDA

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2. Sınıf öğrencilerinin daveti üzerine Toplum Psikolojisi dersinde ‘Etkili İletişim ve Propaganda´ seminerine konuşmacı olarak katıldı. Seminerde bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktaran Başkan Ahmet Sungur, kendi babasının da Belediye Başkanlığı görevini yaptığını söyledi.

 

ÇOK FAZLA RİSK ALDIM

Babasının müsaadesini alarak aday olduğunu ve yüzde 58 ile Belediye Başkanlığı görevine seçildiğini dile getiren Başkan Sungur, “Siyasete ve hayata bakışın bazen değişiyor. Belediyeyi teslim aldığımda Yahşihan içerisinde çok önemli işler yaptım. Bunları yaparken de çok fazla risk aldım. Kendi bölgemde liderliği kimseye bırakmadım. Bizi sima olarak bilmeseler bile isim olarak herkes tanıyor. 9 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum, fakat hakkı ile yaptığıma inanıyorum”

 

BELEDİYEYİ SIFIR BÜTÇE İLE DEVİR ALDIM

Belediye Başkanlığını sıfır bütçe ile aldığını dile getiren Başkan Sungur, “Kasamızda 1 liramız bile yoktu. Ertesi gün ne yapabiliriz diye düşünürken Allah´ın yardımıyla vermiş olduğumuz sözleri yerine getirdim. 37 yaşında ben sizin aranızdan mezun oldum. Halka dokunmayı halka temas edebilmeyi en iyi kullanan siyasetçilerden bir tanesi olduğuma inanıyorum. Gün içerisinde yapılan düğünlere ve cenazelere katılıyoruz. Eğer siyasetin içerisindeyseniz iletişimin ve propagandanın yasal olan bölümleriyle her şeyi kullanmak zorundasınız. Düğünü varsa cenazesi varsa eğer yanında değilseniz bir daha sizi görmez”

Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret

 

5 YILDA 7 ÖDÜL ALDIM

2009 yılında 2014 yılına kadar Belediye Başkanı olduğunu dile getiren Sungur, “5 yıl içerisinde 7 defa yılın en başarılı Belediye Başkanı ödülüne layık görüldüm. İki defa ödülü de Ankara´dan aldım. Başarılı bir Belediye Başkanlığı görevini yapmış bulunuyorum. Girmiş olduğum seçimlerde yüzde 50 ile ama bin 300 farkla kazandım. Bazen dokunmak, temas etmekte yeterli olmuyor. Ben en çok ilkokul çağındaki çocukları dinliyorum. Çünkü ben çocukları seviyorum”

 

TÜM BAŞKANLIKLARIMI SEÇİLEREK YAPTIM

İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite yıllarında devamlı sınıf Başkanı seçildiğini ifade eden Sungur, “Tüm Başkanlıklarımı seçilerek yaptım. Üniversite de bile ilk gün sen sınıf başkanı olacaksın dediler. Fakat ben seçimle sınıf başkanı seçilmesini önerdim ve yapılan seçimlerde de başkan oldum. Allah´ın nerde, ne zaman neyi bize lütuf edeceğini bilemiyoruz. Hayatın tamamen içerisinde insan var. İnsanlarla iyi olmak zorundayız”

 

GELDİĞİNİZ YERİ ASLA UNUTMAYIN

Pazar günleri aile fertlerini bir araya toplayarak bir arada olduklarını dile getiren Başkan Sungur, “Her zaman diyorum ki asla geldiğiniz yeri unutmayın. Asla insanlara yukarıdan bakmayın. Biz Belediye Başkanıyız insanlar geliyor bize taleplerde bulunuyor. Ama biz asla insanlara tepeden bakmıyoruz. Sizler gençlik dönemlerinizin kıymetini iyi bilin. En güzel zamanlarınız okul zamanları” şeklinde konuştu.