SEMİNERLER DÜZENLENDİ

Kırıkkale´de görev yapan 3 bin 352 öğretmen ve okul idarecilerine  Eğitim Bilişim Ağı (EBA) konulu eğitim semineri düzenlendi. Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü  Recep Arslan ve Fatih Projesi İl Eğitmeni Derya Tanrıkul tarafından organize edilen 4 ayrı  toplantıda gerekli bilgiler verildi. İl Müftülüğü Toplantı Salondaki seminere Kırıkkale Vali Yardımcısı Adnan Kayık´ın yanı sıra Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Şube Müdürleri, Maarif Müfettişleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Şube Müdürleri, Okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 

TEKNOLOJİ HIZLA İLERLİYOR

Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin  “Türkiye´de Bakanlığımızın eğitim alanında yaptığı en büyük projelerden birisiyle alakalı toplanmış bulunuyoruz. Biliyorsunuz zaman teknoloji hızla ilerliyor dün öğrendiklerimiz bu gün  geriliyor. Karşımıza gelen 11-12 yaşındaki öğrenciler teknolojiyi bizden daha iyi kullanıyorlar. Peki biz bu öğrencilerimize nasıl yardımcı olacağız, onlara nasıl öğretmenlik yapacağız”

 

Kırıkkale’de ABİDE uygulaması yapılacak Kırıkkale’de ABİDE uygulaması yapılacak

FATİH PROJESİ YANLIŞ ALGILANDI

“Bu konuda öğretmenliğin birçok yönü ve nitelikleri var ama bunlardan biride teknolojik anlamada öğrencilerimizden daha iyi olmak. Özelde Fatih projesini bağlamında konuşacak olursak. Fatih projesi bizim ülkemizde yanlış algılandı, velilerimizde hocam bizim öğrenciye tablet ne zaman vereceksiniz diyordu. Müdürümüzde bizim akıllı tahtalarımız ne zaman takılacak diyordu.  Türkiye´de Milli Eğitim bakanlığımızın eğitim öğretim son teknolojiyle müfredatlara girdi. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) 3 yıl gibi kısa bir sürede Dünya´nın en büyük içerik portali noktasına gelmiştir” dedi.